Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BD-КН1.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
7.07 Mб
Скачать

Сучасні промислові об‘єктно-орієнтовані скбд

Список сучасних комерційних об'єктно-орієтованих систем включає в себе наступні продукти:

  • Objectivity/DB компанії Objectivity, Inc. (остання версія— 2.1) ідеально, за заявами фірми, підходить для додатків, які працють в розподілених середовищах, потребують гнучкої модифікації даних, організації складних звя'зкыв, а також потребують великої продуктивності та роботи з великими об'ємами даних. Напевно, всі компанії, що виробляють ООСКБД, ставлять за мету створити таке враження відносно своїх розробок у читачів документів, які вони розповсюджують (хочя деякі і роблять це у більш делікатній формі). Больш змістовно, Objectivity забезпечила інтеграцію інструментарія СКБД і розробки додатків з такими засобами програмування, як SoftBench і С++SoftBench. Завдяки інтегрованому графічному інтерфейсу розробоки схеми БД ті інструментам відладки і аналіза спрощується завдання моделі бази даних і, відповідно, розробоки додатків для Objectivity/DB.

  • СКБД GemStone корпорації GemStone Systems, Inc. відома в останній редакції під номером 5.0. GemStone традиційно зосереджена на ринку Smalltalk (хочя не так давно і була випущена версія для С++) і має замовників, здатних продемонструвати на виробництві великомасштабні, цільові застосування її продуктів. Нажаль, списком цих замовників об'єм інформації, яку компанія хоче донести до тих хто цим цікавиться, обмежується.

  • ONTOS Corp., розробник СКБД ONTOS, традиційно займається розвитком сервера об'єктно-оріентованої СКБД, але в отанній час надає особливе значення своїм Службам Інтеграції Об'єктів (Object Integration Services).

  • Побудованая на основі реляційоної СКБД AllBase, система OpenODB фірмы Hewlett-Packard також, як і Objectivity/DВ, інтегрована з системою SoftBench і існує в версії для С++. Завдяки глубокій інтеграції, SoftBench розпізнає файли додатків OpenODB для встановлення оптимальної конфігурації, може створювати бази даних формата OpenODB із свого інтегрованого середовища, забезпечує оперативну допомогу із середовища розробоки і т.ін.

  • Object Design Inc. із своєю СКБД ObjectStore займає лідуюче становище в галузі, здійснюючи біля 33% поставок на ринку об'єктно-орієнтованих СКБД і остання модернізація системи (клієнт мови SQL і шлюз до реляційоної СКБД) повинні тільки закріпити становище фірми. Object Design подтримує версії своєї СКБД як для С++, так і для Smalltalk.

  • Versant Object Technology, Inc. (СКБД Versant) проводить подвійну стратегію, пропонуючи засіб забезпечення об'єктно-орієнтованої СКБД високого класса для телекомунікацій і інструментальні засоби Smalltalk для більш загальних випадків розробоки додатків. Використуючи інтерфейс VERSANT Smalltalk Language Interface, що був розроблений фірмою, СКБД сумісна як із версією мови Smalltalk компанії ParcPlace-Digitalk, так і з Visual Age for Smalltalk корпорації IBM.

  • СКБД UniSQL компанії UniSQL Inc. — добре стала система, що дозволяє користувачам здійснювати запити і модифікацію бази за допомогою мови SQL/Х, що розроблена компанією (подібні мови, що умовно звуться Object SQL, розроблені такж деякими іншими постачальниками). Уся БД UniSQL може складатися одночасно із зв'язків в локальних РСКБД та класів в локальних об'єктних базах UniSQL. Завдяки механізму каталогів, СКБД передає запити і модифікації даних до локальних баз даних і, обробивши (переклад в інший формат, групування, сортировка и т.ін.) отриманий від них результат, повертає його користувачеві.

Крім того ООСКБД пропонують: Object Database, Inc. (Object Database), Itasca Systems Inc. (Itasca) 02 Technology (02) і деякі інші компанії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]