Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktikum_z_politekonomiyi.doc
Скачиваний:
455
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

4. Тести.

4.1. Застосування машини буде вигідним для підприємця, якщо вартість машини

а) менша за вартість робочої сили, що заміщується нею

б) більша за вартість робочої сили, що заміщується нею

в) дорівнює вартості робочої сили, що заміщується нею

4.2. До додаткових витрат обігу не належать

а) транспортні витрати

б) витрати на рекламу

в) витрати на фасування і тару

г) витрати на утримання складського господарства

д) оплата праці вантажників

4.3. Якщо позика надається під заставу землі або нерухомого майне, то це

а) ломбардний кредит

б) онкольний кредит

в) іпотечний кредит

г) банківській кредит

д) споживацький кредит

4.4. Виберіть правильне співвідношення:

а) ціна робочої сили звичайно більша за її вартість

б) ціна робочої сили дорівнює її вартості

в) співвідношення між ними може бути будь-яким

г) ціна робочої сили звичайно менша за її вартість.

4.5. Якщо норма додаткової вартості зростає, то норма прибутку:

а) зростає

б) знижується

в) не змінюється

г) може коливатися у будь який бік

д) взагалі не залежить від будови капіталу.

Структура модульної контрольної роботи № 2

та методичні вимоги до її виконання

Модуль 2 (теми 6–10 навчального курсу) завершується написанням модульної контрольної роботи №2, яка проводиться по індивідуальним завданням (білетам), що складаються із теоретичних завдань, вправ, задач і тестів. Всі варіанти індивідуальних завдань розроблені таким чином, що охоплюють провідні питання усіх тем, включених до даного модулю.

Для успішного виконання контрольної роботи треба добре опрацювати відповідні розділи підручників, конспекти лекцій, самостійно, в процесі підготовки до семінарських занять і підсумкової роботи, розв’язати всі включені у дану методичку задачі, виконати запропоновані вправи, розібратися із тестовими завданнями. У разі виникнення певних труднощів, доцільно звернутися заздалегідь за консультацією до викладача, що веде семінарські заняття або до лектора.

Завдання 1 – теоретичне питання тем 6-10, відповідь на яке дає змогу з’ясувати ступінь засвоєння теоретичних засад „Політичної економії”. Максимальна оцінка за це завдання, яка виставляється в разі повного, точного і всебічного висвітлення заданого питання, – 2 бали.

Завдання 2 передбачає визначення п’яти базових категорій за темами 6-10 навчальної дисципліни. Мета завдання – контроль засвоєння студентами понятійного апарату дисципліни. За кожне повне й чітке визначення категорії студент отримує 0,4 бали. Таким чином, максимальна кількість балів за це завдання може становити максимум 2 бали (0,4 бал. · 5 зав. = 2 бал.). Якщо мають місце помилки, знижується оцінка за кожне окреме завдання й відповідно загальна сума балів.

Завдання 3, 4 – це дві задачі із різних тем модуля 2, розв’язання яких має продемонструвати опанування студентом навичок застосування теоретичних знань. Повне розв’язання задачі передбачає наявність необхідних пояснень, формул, розрахунків та аналізу економічного явища або ситуації. Максимальна оцінка за кожну задачу – 2 бали, за дві задачі – відповідно 4 бали. Завдання 5 – складається із п’яти тестів, що відносяться до різних розділів курсу і дозволяють з’ясувати глибину розуміння економічних категорій, законів, процесів та явищ. Вірна відповідь по кожному тесту оцінюється у 0,4 бали, відповідно максимальна кількість балів, яку можна набрати за виконання п’яти тестів – 2 бали.

Таким чином, за виконання модульної контрольної роботи № 2 можна отримати максимально 10 балів.

У разі отримання незадовільної оцінки за модульну контрольну роботу № 2, тобто одержання за неї менше мінімальної кількості балів (менше 6 балів), роботу треба виконати повторно, але у такому разі вона оцінюється тільки у мінімум балів, передбачених за цю форму контролю поточних знань студентів. Це пов’язано із тим, що модульно-рейтингова система організації навчального процесу має на меті сумлінну систематичну самостійну роботу студентів над опануванням включених до навчального плану дисциплін і своєчасне виконання графіку навчального процесу. Студенти, що ігнорують ці вимоги і не працюють над навчальними дисциплінами систематично, не можуть добре засвоїти навчальну дисципліну і розраховувати на отримання високої підсумкової оцінки.

Нижче наводиться приклад (зразок) типового завдання контрольної роботи з модулю 2:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]