Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник Волобуєва I курс ИСПРАВЛЕН!.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
1.25 Mб
Скачать

Міністерство фінансів України

Группа 5

Дніпропетровська державна

фінансова академія

АНГЛІЙСЬКА МОВА

Навчально-методичний посібник

Дніпропетровськ – 2011

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна фінансова академія

ФАКУЛЬТЕТ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ І ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ

КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ

АНГЛІЙСЬКА МОВА

Навчально-методичний посібник

для студентів І курсу денної форми навчання, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр

у галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»,

6.030505 «Управління персоналом і економіка праці”,

6.030504 “Економіка підприємства”

Дніпропетровськ – 2011

В - 68

81.2Англ

П.С. Волобуєва Англійська мова: Навчально-методичний посібник для студентів І курсу денної форми навчання, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр у галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво» за напрямами 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом та економіка праці» – Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2011. – 126 с.

Навчально-методичний посібник складено відповідно до навчального плану та програми навчальної дисципліни «Іноземна мова», затвердженої ректором Дніпропетровської державної фінансової академії у 2010 році. Мета посібника – допомогти студентам раціонально розподілити програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, навчити застосовувати набуті знання й навички під час виконання індивідуальних завдань творчого характеру.

Укладач: П.С. Волобуєва – асистент кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Рецензенти: Н. М. Кучина– к.п.н., доцент, завідувач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

І.М. Клименко – старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної медичної академії

Відповідальний за випуск: Н.М. Кучина – к.п.н., завідувач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Розглянуто та схвалено

Вченою радою

факультету управління персоналом і економіки праці

Протокол № 2 від 12.10.2010

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

іноземних мов

Протокол № 1 від 30.08.2010

ЗМІСТ

125

Передмова

Навчально-методичний посібник призначений для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра у галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво», за напрямами підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом і економіка праці». Посібник складено у відповідності до програми навчальної дисципліни

« Іноземна мова», затвердженої ректором ДДФА у 2010 році, зокрема, тієї її частини, що стосується І етапу навчання.

Мета навчально-методичного посібника – допомогти студентам раціонально розподілити й засвоїти програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, ефективно застосовувати набуті знання й навички під час виконання індивідуальних завдань творчого характеру, удосконалити й розвити іншомовні комунікативні компетенції студентів, що забезпечать їх ефективну мовленнєву поведінку в обмеженому колі академічних і професійно спрямованих ситуацій на рубіжному рівні «незалежного користувача» (В1 за міжнародною класифікацією)1.

На першому етапі навчання студенти оволодівають загальноекономічною лексикою й термінологією та опанувують основні поняття економіки і бізнесу. Упродовж цього періоду студенти знайомляться з економікою України та країни, мова якої вивчається, з деякими компонентами макроекономіки, з основними фінансовими установами і міжнародними фінансовими інституціями, з деякими аспектами ведення бізнесу, з основами ділового спілкування. Формами організації навчального процесу є аудиторні практичні заняття, самостійна робота студентів та виконання індивідуальних завдань

Усі ці аспекти навчання найшли відображення у структурі навчально-методичного посібника, який містить програму навчальної дисципліни «Іноземна мова», методичні рекомендації до самостійної роботи, методичні рекомендації до практичних занять та методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань.

Самостійна робота студентів забезпечується навчальними посібниками, методичними рекомендаціями, фонозаписами навчальних матеріалів. Самостійну роботу студенти можуть виконувати в бібліотеці, лінгафонному кабінеті, а також у домашніх умовах.

Практичні заняття

Структура кожного практичного заняття визначається його темою і метою, і включає різні види діяльності студентів. Зміст і порядок роботи на занятті розкриваються в методичних рекомендаціях.. Більшість завдань передбачають роботу в парах або невеликих групах, що не тільки допомагає студентам набути навичок міжособистісного спілкування, які знадобляться їм у майбутній роботі, але й сприяє навчальній мотивації, полегшує процес навчання.

Індивідуальні завдання спрямовані на розвиток індивідуальних здібностей студентів, які проявляються під час написання особистого резюме, листа-запита та листа-пропозиції, а також складання бізнес-плану.

Послідовна й цілеспрямована робота з навчально-методичним посібником забезпечує досягнення мети навчальної дисципліни «Іноземна (англійська) мова» на І етапі навчання.