Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник Волобуєва I курс ИСПРАВЛЕН!.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
1.25 Mб
Скачать

Тема 12. Інформативне читання текстів загальноекономічного характеру

Формування комунікативних компетенцій у різних видах інформативного читання (переглядового, вивчаючого, ознайомлювального, пошукового) автентичних текстів загальноекономічного спрямування; удосконалення вміння визначати тему, основні факти й найважливіші деталі прочитаного, знаходити в тексті ключові слова, фрази й речення; уміти використовувати уявлення про загальний зміст тексту для здогадки про значення незнайомих слів із контексту; складати план прочитаного; перефразовувати у спрощеному вигляді короткі уривки тексту, реферувати прочитане в усній і письмовій формах.

Змістовий модуль 6. Індивідуальні завдання

Тема 15. Написання особистого резюме

Формування й удосконалення соціолінгвістичної та прагматичної компетенцій, які забезпечують вміння писати особисте резюме.

Тема 16. Написання листа-запита та листа-пропозиції

Формування й удосконалення соціолінгвістичної та прагматичної компетенцій, які забезпечують вміння писати ділові листи.

Тема 17. Участь у виконанні командного проектного завдання №1

Представлення результатів індивідуальної роботи (презентація командного проектного завдання №1).

2. Методичні рекомендації до самостійної роботи

Самостійна робота - це важливий фактор у вивченні іноземної мови, який сприяє розвитку здатності й уміння самостійно отримувати знання. Працюючи самостійно, студент спирається на накопичені знання та досвід, творчо переробляє навчальний матеріал, поглиблює і розширює свої пізнавальні здібності.

Ефективність самостійної роботи передбачає наявність таких компонентів, як мотивація, знання, навички, уміння, воля. Самостійну роботу слід проводити регулярно і систематично, розподіливши матеріал упродовж усього семестру. Тільки за цієї умови можна сподіватися на повноцінне оволодіння комунікативними компетенціями, необхідними для успішного спілкування у діловому середовищі.

І семестр модуль 1 Лінгвістичні компетенції Змістовий модуль 1. Фонетичні норми іноземної мови

Тема 1. Коригувальний фонетико-орфоепічно-орфографічний курс

Мета роботи: Навчитися правильно артикулювати звуки англійської мови, знати інтонаційні особливості різних типів висловлювань (стверджувальних, питальних, окличних речень, привітання), мати явлення про види наголосу (словесний, фразовий, логічний). Уміти читати англійські голосні букви у закритих і відкритих наголошених і ненаголошених складах, приголосні букви, а також буквосполучення; навчитися читати транскрипцію англійських слів і писати англійські слова у транскрипції; знати англійський алфавіт; уміти передавати основні інтонаційні особливості англійської мови. Навчитися користуватися словником.

План вивчення теми

  1. Звуки та букви. Голосні та приголосні. Монофтонги та дифтонги. Англійські голосні звуки. Англійські голосні дифтонги. Англійські приголосні звуки.

  2. Поняття про інтонацію, мелодику, наголос і ритм.

  3. Голосні букви у закритому наголошеному складі. Голосні букви у відкритому наголошеному складі. Приголосні букви. Буквосполучення.

Тренувальні вправи.

  1. Правила користування словником.