Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
программы и рекомендации по инд. обучению вспом....doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
1.55 Mб
Скачать

Іі семестр 18 годин

Тема: Круглі лісоматеріали і пиломатеріали (0,5 год.).

Технічні відомості: Круглі лісоматеріали їх характеристика. Зберігання круглого лісу. Відомості про обмірювання круглих лісоматеріалів. Способи розпилювання породи. Пиломатеріали з хвойних і листяних порід. Відомості про обмірювання пиломатеріалів.

Вправи: Вимірювання відрізків круглого лісоматеріалу. Визначення за зразками виду пиломатеріалів.

Тема: Зберігання і сушіння деревини (0,5 год.).

Технічні відомості: Значення правильного зберігання матеріалу. Способи зберігання деревини. Способи і цілі сушіння деревини. Правила безпечної роботи при укладанні матеріалу в штабель та його розбиранні.

Практичні роботи: Складання матеріалу в штабелі з прокладками. Контроль складання. Розбирання штабеля.

Тема: Фугування (1 год.).

Виріб: Щит

Технічні відомості: Призначення фугування. Порівняння фугування з струганням рубанком. Будова фуганка. Види фуганків. Відмінність фуганків і напівфуганка. Правила безпечної роботи.

Уміння: Виконання практичного завдання за письмовою технологічною картою.

Практичні роботи: Підготовка фуганка до роботи. Фугування кромок і грат щита. Склеювання щита впритирку і в пристосуваннях.

Тема: Непрозора обробка столярних виробів (1 год.).

Об’єкти роботи: Вироби виконані на попередніх темах.

Технічні відомості: Призначення непрозорої обробки. Непрозора обробка клейовими, олійними та емальовими фарбами. Покрашення пензлем. Інші способи нанесення фарби. Шпаклювання поглиблень, тріщин і торців. Правила безпечної роботи.

Тема: Кутове кінцеве з’єднання на шип з напівпотемком накрізним (2 год.).

Виріб: Табурет.

Технічні відомості: Застосування з’єднань брусків різного перерізу нарізним шипом. Внутрішнє з’єднання на вус.

Уміння: Виконання роботи за технологічною картою.

Практичні роботи: Розмітка глухого гнізда. Контроль при довбанні глухого гнізда. Спилювання шипа на вус у стуслі. Зрізання на вус стамескою. Нанесення клею на шип і вушко для склеювання. Затиск деталей у пристосуваннях для склеювання.

Тема: Практичне повторення (3 год.).

Виріб: Табурет дитячий.

Уміння: Орієнтування в завданні за кресленням. Планування роботи в бесіді з учителем. Самостійне заповнення бланків технологічних карт на виріб. Розбір правильності технологічних карт.

Тема: Геометрична площинна різьба (3 год.).

Об’єкти роботи: Вправи на навчальних досках. Оздоблення шкатулки

Технічні відомості: Види площинної різьби. Способи перенесення рисунка на поверхню вироба. Робоче місце для різьби. Правила безпечної роботи.

Практичні роботи: Організація робочого місця. Підготовка навчальної дошки і виробів до нанесення рисунка. Нанесення геометричного орнаменту за допомогою лінійки і циркуля. Підготовка інструмента до роботи.

Тема: Токарні роботи (3 год.).

Вироби: Циліндри і конуси до дерев’яного конструктора.

Технічні відомості: Будова токарного верстата та його призначення. Основні частини верстата їх назва і призначення. Правила безпечної роботи. Токарні різці. Їх будова і застосування. Шаблони та їх застосування.

Практичні роботи: Підготовка заготовки до обробки. Фіксація заготовки в центрах. Кріплення заготовки в заколотку. Кріплення і установка підручника. Первинна обробка деталі і вирівнювання циліндра. Чистова обробка циліндра. Стругання і зняття конуса. Підрізка і відрізання.

Тема: Практичне повторення (3 год.).

Вироби: Рамка для стендів. Підставка для квітів чи ТЗН.

Уміння: Орієнтування за кресленням. Добір матеріалу та інструменту до роботи. Складання технологічної карти на виріб. Заготовка деталей і виконання виробів з поопераційним розподілом праці.

Контрольна робота (1 год.).