Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
программы и рекомендации по инд. обучению вспом....doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
1.55 Mб
Скачать

Орієнтовні плани уроків ритміки

1 клас

Урок

Зміст програмового матеріалу

1-3

Значення уроків ритміки. Шеренга. РГВ, привітання, прощання. Інструменти шумові і музикальні, гра на маракасах і румбах . Інсценізація рухів: курочка, лисичка, зайчик, горобчик. Хоровод.

4-6

Шикування іграшок, ходьба з прапорцями (марш). Біг і ходьба. Вправи з м’ячами, РГВ. Гра на барабані. І.р. : кішечка, сабачка, танок-гра „Звіробика”. Танок „Пальчики і ручки”.

7. Підсумковий урок.

8-11

Шикування іграшок. Комплекс РГВ, вправи для рук: „зайчик”, „ротик”. Гра на дитячому піаніно Протупування й проплескування ритмічних малюнків. Рух під музику різної динаміки. Зміна напрямку бігу і підскоків.

12-15

Орієнтування рухів направо-наліво, в коло-з кола. Вправи на килимі, кругові рухи ступнею. Гра на брязкальцях. Ігри з м’ячем. Ігри з мовним супроводом.

16. Підсумковий урок.

2 Клас

Урок

Зміст програмового матеріалу

1-3

Значення уроків ритміки. Шикування з іграшками в шеренгу, коло. Привітання, прощання. РГВ. Гра на дитячому піаніно. Зміна руху в залежності від музики. І.п. „Тень-тень”.

4-6

Оббігання предметів. Рухи тулуба, нахили й повороти голови. Гра на металофоні. Рухи в залежності від динаміки музики. Гра на барабані. Гра під музику „Займи місце”.

7. Підсумковий урок.

8-11

Ходьба уздовж стін, ходьба з чіткими поворотами. Узгоджені рухи рук і ніг. Гра на духовій гармошці. . Створення музичного рухового образу. „Танок каченят”.

12-15

Вдосконалення навичок ходьби, ходьба з оббіганням. Гра „Веселий бубон”. Гра „Море хвилюється”. Елементи українського танцю.

16. Підсумковий урок.

3 Клас

Урок

Зміст програмового матеріалу

1-3

Значення уроків ритміки. Повторення знайомих видів шикувань. Привітання прощання, комплекс РГВ. Гра на дитячому піаніно. І.р. тварин. І.п. „Два веселих гуся”. Ігри з мовним супроводом.

4-6

Ходьба широким і дрібним кроком. Повороти тулуба в поєднанні з нахилами. Кругові рухи правою ногою і лівою рукою. Гра на тріскачці. Ігри із співом.

7. Підсумковий урок.

8-11

Ходьба в заданому напрямку. Вправи з м’ячами, вправи для рук. Гра на дитячому піаніно. І.к. „Ріпка”. Широкий, високий біг.

12-15

Ходьба у напрямку на предмет із закритими очима. Вправи із стрічками. Гра на металофоні. Дії з уявними предметами. І.п. „ходить Гарбуз по городу”. Елементи українського танцю.

16. Підсумковий урок.