Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен1.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
187.51 Кб
Скачать

2. Звільнення від роботи без збереження заробітної плати

за бажанням працівника йому може надаватися 1-2 вільних від роботи дні в тиждень без збереження заробітної плати (ст. 210 КЗпП). Це право власника підприємства, а не його обов'язок.

3. Додаткова відпустка у зв'язку з навчанням у середніх закладах освіти

Тривалість таких відпусток залежить від закладу освіти, закладу навчального класу, навч. І мети для якої надана відпустка. За час вказаних відпусток за працівниками зберігається їх робоче місце та середній заробіток ст. 217 КЗпП в ред. Закону від 18 вересня 1993 р.

4. Час надання щорічних відпусток працівникам, які навчаються в середніх закладах освіти

Працівникам, які навчаються в середніх загальноосвітніх вечірніх (змінних) школах, класах, групах з очною, заочною формами навчання при загальноосвітніх школах, щорічні відпуски, за їх бажанням, надаються з таким розрахунком, щоб їх можна було використати до початку навчання в цих установах. Право на таку пільгу мають всі працівники, котрі навчаються в середніх закладах освіти незалежно від того, успішно працівник навчається чи ні.

Пільги для працівників які навчаються у проф.-тех. Закладах освіти.

  1. встановлюється скорочений тиждень або скорочений тривалістю щоденної роб і збереження зар.плати

  2. надання додаткової оплач. Відп. Тривалістю 35 кал.днів протягом року за час відп. Збер.сер.зар.плата.

  3. обмеження надурочних робіт (заборонено залучення до надурочних робіт у дні занять)

  4. щорічні відпустки за бажанням таких працівників можуть приєднуватися до відпусток які надаються для складання заліків іспитів викон лаборант робіт, підгото дипломних проектів.

78. Пільги для працівників, які навчаються у вищих закладах освітита аспірантурі.

Основні пільги, що надаються для даної категорії працівників:

1.Надання відпустки без збереження заробітної плати.

Працівникам, допущеним для вступних іспитів у вищі заклади освіти, надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю 15 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місцезнаходження закладу освіти і зворотно. Відпустка надається незалежно від рівня акредитації закладу освіти. Підставою для надання відпустки є повідомлення про допуск до вступних іспитів.

Працівникам, які навчаються без відриву від виробництва на підготовчих відділеннях при вищих закладах освіти , в період навчального року , за їх бажанням , може надаватися один вільний від роботи день у тиждень без збереження заробітної плати. Для складання вступних іспитів їм також надається відпустка без збереження заробітної плати.

2.Надання додаткової оплачуваної відпустки.

Працівникам , які успішно навчаються у вищих закладах освіти з вечірньою та заочною формою навчання, надаються додаткові оплачувані відпустки:

а) на період настановчих занять, виконання лабораторних робіт, складання заліків та іспитів для студент 1 та 2 курсів у вищих закладах освіти:

- 1 та 2 рівень акредитації із вечернею формою навчання – 10 кал. днів;

- 3 та 4 рівень акредитації із вечернею формою навчання - 20 кал. днів;

- незалежно від рівня акредитації із заочною формою навчання – 30 кал. днів;

б) на період настановчих занять, виконання лабораторних робіт, складання заліків та іспитів для студентів на 3 та наступних курсах у вищих закладах освіти:

  • 1 та 2 рівень акредитації із вечернею формою навчання - 20 кал. днів щорічно;

  • 3 та 4 рівня акредитації із вечернею формою навчання – 30 кал. днів щорічно;

  • незалежно від рівня акредитації із заочною формою навчання – 40 кал. днів щорічно;

в) на період складання державних іспитів у вищих закладах освіти незалежно від рівня акредитації – 30 кал. днів;

г) на період підготовки і захисту дипломного проекту студентам, які навчаються у вищих закладах освіти із вечернею та заочною формою навчання 1 та 2 рівнів акредитації – 2 місяця, 3 та 4 рівнів акредитації – 4 місяця.

Підставою для надання відпустки є довідка – виклик з навчального закладу. Працівникам, які допущені до складання вступних іспитів в аспірантуру без відриву від виробництва або з відривом від виробництва надається один раз на рік додаткова оплачувана відпустка з розрахунку 10 кал. днів на кожний іспит.

Особам, які вступають до аспірантури з одним або кількома складеними кандидатськими іспитами , надається додаткова оплачувана відпустка для складання вступних іспитів, що залишилися, з розрахунку 10 днів на кожний іспит. До відпустки не включається час проїзду від місця роботи до місця складання іспитів. Працівникам, які успішно навчаються без відриву від виробництва в аспірантурі і таким, що успішно виконують індивідуальний план підготовки, надається додаткова оплачувана відпустка - 30 кал. днів без рахунку проїзду. Витрати на проїзд несе аспірант.