Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ IV.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

Порядок роботи вагів

Установка перемикачів. Після програмування вагів для переходу до режиму зважування перемикач режимів ПГМ/ОБЩ/ОТЧ потрібно встановити в положення ОБЩ. Головна функція вагів типу LP  визначення вартості товару за його вагою і ціною з наступним роздрукуванням чеку.

Видача чеку залежно від положення перемикача роботи принтера ОСТ/РУЧ/АВТ. Якщо перемикач знаходиться в положенні РУЧ, для видачі чеку потрібно натиснути кнопку ПЕЧ; якщо встановлено АВТ, етикетка видається автоматично зразу після того, як буде зважений товар (попередньо повинен бути введеним номер товару або натиснута клавиша ціни). У положенні ОСТ принтер відключений.

Якщо чек після її роздрукування не була відірвана, видача наступної блокується.

Визначення вартості попередньо вагового товару не запрограмованого. Якщо товару, був присвоєний номер товара, і, відповідно, змінні дані про нього не були запрограмовані, то продавець вводить його ціну за допомогою цифрової клавіатури. А якщо один й то й самий вид зважується часто, то доцільно ввести його ціну в короткочасну память вагів, так що вона буде висвічуватися на індикаторі ЦІНА незалежно від того, чи лежить товар на вагах.

Використання таракомпенсаторів при зважуванні. Даний режим використовується, коли для зважування товару необхідна тара. При цьому сума ваги нетто товара і ваги тари не повинна перевищувати межу зважування. Можливе, введення ваги тари для кожного товару заново без попереднього її програмування; використання однієї і тої самої тари для декілької покупок із збереження її ваги за допомогою клавіші СОХР; введення ваги тари за номером товару та за допомогою клавиші ціни.

Робота вагів із зовнішніми пристроями

Підключення до компютера

Ваги типу LP дозволяють програмувати дані про товари як за допомогою клавіатури вагів, так і використовуючи персональний компютер (ПК) або імітатор, підключений через разєм RS 232C (на замовлення користувача). Програма введення даних записується на дискеті.

Перевага другого способу полягає в тому, що втрачені дані можна легко поновити за допомогою ПК, набагато простіше. Під час введення інформації програміст бачить відразу всі дані на екрані тому, якщо було допущено помилку, її можна виправити не роздруковуючи попередньо етикетку. Час введення даних в ПК, особливо якщо використовуються декілька вагів, набагато менший, ніж безпосередньо з клавіатури вагів.

держання змінних даних від інших вагів. Для обміну змінними даними між вагами типу LP використовуються ваги тільки однієї модифікації з однаковим об’ємом памяті. Ваги з'єднуються кабелем RS-232 C. На вагах, що передають встановіть перемикач ПГМ/ОБЩ/ОТЧ у положення ОБЩ. Для оновлення даних натисніть клавішу ОБН. На вагах, що приймають, встановіть перемикач ПГМ/ОБЩ/ОТЧ у положення ОТЧ. На індикаторі ВЕС буде з’явиться повідомлення <Print>. Після цього необхідно натиснути тричі клавішу зі стрілкою ↓ на індикаторі ВЕС зявиться повідомлення <Print>. Для передачі даних натисніть клавішу ПЕЧ.

Р ис. 4.10. Схема установки чекової і контрольної стрічки