Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ IV.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

С-0

С

Каса не онулена

0

Для підтвердження онулення каси натисніть на клавішу . Якщо фіскальна пам’ять (ФП) введена в експлуатацію, перед онуленням каси проводиться запис рекапітуляції звіту у фіскальну пам’ять денний звіт.

Запис у ФП містить: дату онулення каси (денного звіту); номер комплекту податкових груп (такс) - номер останнього записаного рядка з табл. 4 ФП; номер останнього чека, виданого до онулення каси; обіг по всіх дозволених податкових групах.

Каса онулена

Після запису денного звіту у ФП, каса обнлюється, і друкується повідомлення:

Робоча область ФІСКАЛЬНОЇ ПАМ’ЯТІ забезпечує

запис наступної кількості онулень: 3600 - для однієї дозволеної податкової групи; 2800 - для двох дозволених податкових груп; 1900 - для чотирьох дозволених податкових груп; 1200 - для восьми дозволених податкових груп

Р

2

1-30

ежим ЗВІТ І ОНУЛЕННЯ ПО ОПЕРАТОРАХ (Z, 2).
Цей режим використовується для онулення заборгованості окремих операторів, без онуління каси. Необхідність онулення заборгованості оператора може виникнути, якщо з часу останнього онулення на касі працювало більше 8 операторів. Режим установлюється при положенні ключа - Z (звіт і онулення) і натисканні на цифрову клавішу . . На індикаторі з’являється повідомлення: .

П

С-0

ОПЛАТА

С

ісля цього введіть номер оператора (від 1 до 30) і натисніть на клавішу . Друкується звіт по вказаному оператору (якщо останній працював на касі), після чого оператор підтверджує онулення. На індикаторі з’являється:

Д

ОПЕРАТОР НЕ ОНУЛЕНИЙ

ля відміни онулення натисніть на клавішу . У цьому випадку з’явиться повідомлення

0

Д

ОПЕРАТОР ОНУЛЕНИЙ

ля підтвердження онулення натисніть на клавішу . . Друкується повідомлення: .

.

Н

1-30

а індикаторі знову з’являється повідомлення: і операція може здійснюватися .

Режим реєстрація для ресторанної каси

Перехід до режиму:

  1. При програмуванні табл. (поле 2) значення параметру, що визначає тип каси, повинен бути рівним 2. Перехід до режиму реєстрації відбувається за допомогою пароля.

  2. В

    ВД

    ВД

    ихід з режиму залежить від того, чи дозволений він за допомогою клавіші (поле 7 з табл. 2), чи ні: якщо не дозволений (0), то після завершення друкування чека вихід з режиму реєстрації і перехід до стану чекання введення пароля відбувається автоматично. Для відкриття нового рахунку офіціант повинен ще раз ввести пароль. Якщо вихід за допомогою клавіші дозволений (1), то після

друкування чека вихід з режиму не відбувається.

Функції клавіш описані вище, відмінності лише в наступному:

-

ОПЛАТА

клавіша призначена для прийняття замовлення клієнта;

ЧЕК

ПС

- клавіші не використовуються.

Операції, що передують відкриттю рахунку. До відкриття рахунку можуть бути введенні або виведені службові суми:

ВН

- службове введення суми;

ВД

- службове виведення суми або вихід з режиму реєстрації.

ВН

Службове введення або виведення суми здійснюється шляхом зазначення суми з наступним натисканням на клавіші або

ВД

, але тільки на початку чека. Натискання на ці клавіші завершує оформлення чека.

Відкриття рахунку. Для кожного клієнта можна відкрити рахунок, який буде доповнюватися сумами його окремих замовлень. Кількість одночасно відритих рахунків може досягати 200.

Д

# / C

ля відкриття рахунку за допомогою цифрових клавіш введіть номер стола і номер клієнта (номер клієнта не обов’язковий) і натисніть на клавішу . Якщо задається тільки номер стола, то вводиться відповідний номер (від 0 до 199) і натискається клавіша

# / C

.

00

# / C

Якщо задається номер стола і номер клієнта, то вводиться номер стола (від 1 до 199) і натискається клавіша ; вводиться номер клієнта (від 1 до 9); натискається клавіша .

На індикаторі з’являється номер стола, номер клієнта і номер замовлення. Якщо відкривається новий рахунок для іншого клієнта нумерація замовлень починається з нуля. Промаркуйте замовлення клієнта. Номер замовлень збільшується автоматично. Їх кількість зростає до 16, потім рахунок закривається і необхідно заново повторити вище перераховані операції. У чеку, який пред’являється клієнту, після суми його останнього замовлення друкується загальна сума всіх попередніх замовлень.

# / C

ВН

Для закриття рахунку необхідно ввести номер стола і номер клієнта і натиснути на клавіші і .

Н

ОПЛАТА

а індикаторі з’являється сума заборгованості клієнта по рахунку, друкується текст замовлення і номер наступного замовлення. Далі друкується сума замовлення, а після слова разом - сума, яку повинен сплатити клієнт. За допомогою клавіш

і

ЧЕКК

вкажіть вид оплати. Друкується чек.

Т

# / C

ермінові замовлення. Для виконання термінового замовлення номер стола і номер клієнта не вводяться, а перед введенням даних натискається клавіша . Такий рахунок закривається відразу ж після реєстрації замовлення. Таким чином офіціант може виконувати термінові замовлення для одного або двох артикулів (кава, цигарки), не відкриваючи (закриваючи) при цьому окремого рахунку.

Основні функції і технічні характеристики електронного

контрольно-касового апарата Samsung ER-250F-BG01UA

Контрольно-касовий апарат ER-250 F-BG01UA/DATEGS/ є продуктом спільного виробництва південнокорейської фірми “Sumsung Electronics Co., Ltd” і болгарської фірми “DATECS” ЛТД.

ER-250F-BG01UA/DATECS/ - програмований касовий апарат. Його технічні і функціональні можливості такі самі, як у Samsung ER-500.