Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ IV.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
1.61 Mб
Скачать

Система управління і конфігурування

Верхнє меню складається з чотирьох пунктів "Запуск всіх систем", "Конфігурування", "Контроль", "Зупинка всього".

За допомогою стрілок вліво і вправо на цифровому полі клавіатури можна переміщуватись по полям.

Натиснувши клавішу "Еnter" на підсвіченому полі "Запуск всіх систем" увійдемо в меню нижнього рівня.

* Якщо натиснути "Еnter" коли висвічено поле "Поточна конфігурація" запустяться ті лабораторні роботи для терміналів, які перераховані в нижньому лівому вікні екрану;

* Поле "Перезапуск поточної конфігурації1" використовується, якщо по ходу роботи комплексу викладач вирішив поміняти настройки для терміналів і зробив це за допомогою пункту верхнього меню "Конфігурування", див. нижче. При натисканні "Еnter" на полі меню "Перезапуск поточної конфігурації1" екран згасне і після завершення перезапуску на екрані відновляться всі картинки (рис. 1).

запуск всіх систем

Конфігуру-вання

Контроль

Зупинка вього

Екрани

Екран –1

Екран -2

Вікно 1

Пусто

Вікно 2

Пусто

Вікно 3

Пусто

Екран –3

Процес прийому товару

Програмування КА

Робота над чеками

Продаж через фіскальний принтер

Ресторанний комплекс

Виготовлення штрих-етикеток

Екран –4

Екран –5

Екран -6

Установка роботи для екранів

Екран 1-Аналіз шрих-коду

Екран 2-Чекові вікна

Екран 3- Продаж через ФП

Екран 4-Комплекти в буфеті

Екран 5-Ресторанний комплекс

Екран 6-Виготовлення етикеток

Рис. 1

* Поле "Перезапуск для терміналів". При натисканні "Еnter" на підсвіченому полі "Перезапуск для терміналів" з'являється віконце, де перераховані термінали, які є в лабораторії : "Термінал-1 - Термінал-6". Вибравши стрілками потрібний термінал, по "Еnter" відбувається перезапуск тої роботи, яка індиціюється для вибраного терміналу на нижньому лівому вікні (рис. 2).

Запуск всіх систем

Конфігурування

Контроль

Зупинка вього

Екрани

Каси

Сканери

Каса MINI600-1

Каса MINI600-2

Каса MINI600-3

Каса MINI600-4

Каса MINI600-5

Каса MINI600-6

Поточне налагодження каси MINI600-1

Екран –2 Вікно-1 Ваги-Н Друк чеків -1

Установка роботи для екранів

Екран 1-Аналіз шрих-коду

Екран 2-Чекові вікна

Екран 3- Продаж через ФП

Екран 4-Комплекти в буфеті

Екран 5-Ресторанний комплекс

Екран 6-Виготовлення етикеток

Рис. 2

* Поле меню, що починається "Для всіх " дозволяє запустити одночасно на всіх терміналах вибрану лабораторну роботу -"Прийом товару", "Комплекти в буфеті", "Ресторанний комплекс", "Виготовлення штрих-кодових етикеток" "Продаж товарів через фіскальний принтер", "Програмування касових апаратів", "Аналіз систем штрих-кодування"(рис. 3).

Запуск всіх систем

Конфігурування

Контроль

Зупинка вього

Шрих-читалка-1

Шрих-читалка-2

Шрих-читалка-3

Екрани

Каси

Сканери

Каса MINI600-1

Каса MINI600-2

Каса MINI600-3

Каса MINI600-4

Каса MINI600-5

Каса MINI600-6

Поточне налагодження каси MINI600-1

Екран –2 Вікно-1 Ваги-Н Друк чеків -1

Установка роботи для екранів

Екран 1-Аналіз шрих-коду

Екран 2-Чекові вікна

Екран 3- Продаж через ФП

Екран 4-Комплекти в буфеті

Екран 5-Ресторанний комплекс

Екран 6-Виготовлення етикеток

Рис. 3

* "Показова конфігурація" запускає конфігурацію для відвідувачів, які бажають ознайомитись з можливостями лабораторного комплексу ауд. 230. На всіх терміналах висвічуються різні роботи:

• термінал 1 - "Аналіз систем штрих-кодування"

• термінал 2 - "Робота з чековими вікнами"

• термінал 3 - "Продаж через фіскальний принтер"

• термінал 4 - "Формування і продаж комплектів в буфеті"

• термінал 5 - "Ресторанний комплекс"

• термінал 6 - "Виготовлення штрих-кодових етикеток" і "Прийом товарів".

Пункт верхнього меню "Конфігурування". Після натискання "Еnter" загоряється віконце "Екрани", в якому перераховані пристрої, для яких можливе конфігурування "Екрани", "Каси" і "Сканери штрих-кодів". Натискання Еnter" на "Екрани" включавє наступне меню, в якому перераховані термінали "Екран 1" — "Екран-6". Нижній екран вибирається стрілками вверх і вниз. Підсвітивши потрібний екран, натиснути Еnter", висвітиться вікно зі всіма можливими лабораторними роботами для цього екрану. Вгорі цього вікна, чекові вікна, якщо вони є, якщо ні - горить "Пусто". Стрілки вгору і вниз переміщують підсвітку по наступним полям: "Процес прийому товарів", "Програмування касових апаратів", "Робота з чеками", "Продаж через фіскальний принтер, "Формування і продаж комплектів в буфеті", "Ресторанний комплекс", "Виготовлення штрих-кодових етикеток", "Аналіз систем штрих-кодування". Натискання одного з пунктів цього меню прикріплює вибраний термінал до цієї роботи і вмикає це прикріплення в поточну конфігурацію, яка з меню “запуск всіх систем”. Вихід у верхнє меню із всіх нижніх систем по клавіші “Esc”.

* Натискання “Еnter” на пункті “Каси” з меню “Екрани”, “Каси”, “Сканери” вмикає появу вікна “Поточні настройки для “МИНИ-600” - 16. Пункти цього меню “Екран”, Вікно”, “Ваги”, “Друк чеків” – означають наступне:

  • “Екран” – якщо вибрано формування чеків на екрані терміналу – це номер вибраного екрану;

  • “Вікно” – якщо вибрано формування чеків на екрані терміналу, це номер вікна для чека, якщо не вибрано – горить “Н”. Може бути три вікна на одному терміналі: ліве, середнє і праве. Якщо вікна чеків немає – горить “Н”. Може бути три вікна на одному терміналі: ліве, середнє і праве. Якщо вікна чеків нема - горить "Н".

  • "Ваги" - до будь-якої! каси на "ВИДД8" можуть бути прикріплені ваги VIR15, якщо вагів немає - горить "Н".

  • "Друк чеків" - для будь-якої з кас при формуванні чека на екрані терміналу або без нього можливий ввід кодів товарів з друком чеку на будь-якій іншій касі, якщо в цьому полі стоїть номер цієї ж каси - друк чеків на ній самій.

Натискання “Еnter” на пункті "Сканери" із меню "Екрани", "Каси", "Сканери" визиває появу наступного меню "Поточні настройки" для сканера ВАR-кодів", в якому три пункти "Екран", "Вікно", "Друк чеків". Для сканерів штрих-кодів, підключених безпосередньо до комп'ютера ці вікна означають те ж, що і для меню "Каси", формування чеку на екрані, в якому вікні цього екрану і на якому касовому апараті друкувати ці чеки.

Пункт самого верхнього меню "Контроль" дозволяє викладачу слідкувати за тим, що відбувається на будь-якому комп’ютері. Все що відбувається на терміналі - відображається на екран! викладача Вихід з цього режиму по одночасному натисканню двох клавіш "Cntrl " і "С'.

* Натискання “Еnter” на пункті верхнього меню "Зупинка всього" визиває появу питання "Точно-Y" - у відповідь на це треба натиснути клавішу "Y" і після неї Y, це визиває коректне закриття системи і вихід з неї.

Після цього можна вимкнути живлення всіх пристроїв аудиторії 230.