Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPU_vse.docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
452.48 Кб
Скачать
  1. Заходи щодо захисту інформації, одержаної в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій

Відомості про факт та методи проведення НС(Р)Д, осіб, які їх проводять, інф., отримана в рез. проведення, не підлягають розголошенню особами, яким це стало відомо в результаті ознайомлення з матеріалами в порядку ст. 290.

П. 4 ст. 8 ЗУ "Про держ. таємницю": інф. про засоби, зміст, плани, орг-цію, фінанс. та мат.-тех. Забезп., форми, методи і результати ОРД, розвід. і контррозвід. Д-ті, про склад, конкр. осіб, що є негл. штатними працівниками органів, які здійс. ОРД, є державною таємницею. + для забезб. Таємниці досудового розслідування.

Якщо протоколи про проведення НС(Р)Д містять інф. щодо приватного (особистого/сімейного) життя ін. осіб, захисник, ін. особи, які мають право на ознайомлення з протоколами, попереджаються про крим. в-ть за розголошення отриманої інформації щодо інших осіб. Про попередження прокурор виносить постанову, яка підписується особою, щодо якої вона винесена.

Виготовлення копій протоколів про проведення НС(Р)Д та додатків до них не допускається.

Відомості, речі та документи, отримані в результаті проведення НС(Р)Д, які прокурор не визнає необхідними для подальшого проведення досуд. розслідування, повинні бути невідкладно знищені на підставі його рішення, крім випадків, передбачених ч.3 ст. 255, ст. 256. Забороняється використання цих матеріалів для цілей, не пов'язаних з крим. Пров., або ознайомлення з ними учасників крим. Пров. чи будь-яких ін. осіб.

Якщо власник речей або документів, отриманих у результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій, може бути зацікавлений у їх поверненні, прокурор зобов'язаний повідомити його про наявність таких речей або документів у розпорядженні прокурора та з'ясувати, чи бажає він їх повернути.

У випадках якщо речі, отримані в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій, обмежені в обігу та прокурор не вважає за доцільне використовувати у кримінальному провадженні, з метою їх повернення власник має представити прокурору документи, на підставі яких ці речі могли в нього перебувати. Допустимість дій, передбачених цією частиною, та час їх вчинення визначаються прокурором з урахуванням необхідності забезпечення прав та законних інтересів осіб, а також запобігання завданню шкоди для кримінального провадження. У разі відсутності власника або його відмови в поверненні йому матеріалів НС(Р)Д, відомості, а також речі/предмети/документи, що не мають особливої цінності, які прокурор не визнає необхідними для подальшого проведення досуд. Розслідув., повинні бути невідкладно знищені на підставі його рішення. Цінні речі/предмети/док. за умови, що власник невідомий/відмов. їх прийняти, звертаються у дохід д-ви.

Знищення відомостей/речей/док. контролює прокур., доруч. безпосереднє виконання слідчому, оперативному підрозділу. Знищення оформ. Актом (підписують учасники, затв. Прокурор). Знищення не звільняє прокурора від обов'язку Повідомлення осіб, щодо яких проводилися негласні слідчі (розшукові) дії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]