Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPU_vse.docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
452.48 Кб
Скачать
  1. Порядок ухвалення і проголошення вироку

Порядок ухвалення - ухв в нарадчій кімнаті безпосередньо після закінчення суд розгляду складом суду, який здійснював суд розгляд іменем У.

Вирок мають п ухвалювати суди 1ої та апел інстанцій.

Ухвалення вироку в нарадчій кімнаті служить забезпеченню його Зності, обґрунтованості та вмотивованості. Під час ухв вироку ніхто не має п перебувати в нарадчій кімнаті, крім складу суду, який здійснює суд розгляд.

Суд вправі перервати нараду лише для відпочинку. Під час перерви судді не можуть спілкуватися з особами, які брали участь у крим провадженні, не мають п розголошувати хід обговорення та ухвалення вироку в нарадчій кімнаті.

Вирок ухв за результатами наради суддів шляхом голосування, від якого не має п утримуватися ніхто з суддів (Виняток становить випадок, коли вирішується питання про міру покарання, а суддя голосував за виправдання обвинуваченого. У цьому разі голос того, хто утримався, додається до голосів, поданих за рішення, яке є найсприятливішим для обвинуваченого). Головуючий голосує останнім. Вирок ухв простою більшістю голосів суддів, що входять до складу суду. Вирок підписують усі судді. Кожен суддя з колегії суддів має п викласти письмово окрему думку, яка не оголошується в суд засіданні, а приєднується до матеріалів провадження і є відкритою для ознайомлення. Суддя, який не виклав письмово окрему думку до проголошення суд рішення, після виходу суду з нарадчої кімнати не вправі наполягати на приєднанні окремої думки до матеріалів провадження після проголошення суд рішення.

Порядок наради і голосування в суді присяжних визначений ст. 391 КПК. - присяжні беруть участь у голосуванні разом із проф суддями. Тому суд рішення повинно ухв простою більшістю голосів проф суддів та присяжних, що входять до складу суду присяжних.

Проголошення - вирок проголошується прилюдно негайно після виходу суду з нарадчої кімнати головуючим/одним із суддів у присутності учасників крим провадження (текст суд рішення зачитується в повному обсязі, але якщо суд розгляд відбувався у закритому суд засіданні, суд рішення проголошується прилюдно з пропуском інфо, для дослідження якої проводилося закрите суд засідання та яка на момент проголошення суд рішення підлягає подальшому захисту від розголошення).

Якщо вирок є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника суд провадження чи органу виконання суд рішення ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Після проголошення вироку головуючий роз'яснює обвинуваченому, захиснику, його Зному предст, потерпілому, його предст п подати клопотання про помилування, право ознайомитися із журналом суд засідання і подати на нього письмові зауваження. Обвинуваченому, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, роз'яснюється п заявляти клопотання про доставку в суд засідання суду апел інстанції.

Якщо обв не володіє держ мовою, то після проголошення вироку перекладач роз'яснює йому зміст резолютивної частини суд рішення. Копія вироку рідною мовою обвинуваченого або ін мовою, якою він володіє, у перекладі, що засвідчений перекладачем, вручається обвинуваченому.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвин та прокурору. Ін Учасники суд провадження мають п отримати в суді копію вироку.

Копія вироку не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику суд провадження, який не був присутнім в суд зас.

З дня проголошення вироку, за заг правилом, починає спливати строк, визначений Зом для апел/кас оскарження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]