Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPU_vse.docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
452.48 Кб
Скачать
  1. Вимоги до апеляційної , касаційної скарги

Вимоги до апел скарги

1. Письмова форма

2. Зміст: 1) найменування суду апел інст; 2) ПІБ (найменування), місце проживання (перебування) ос, яка подає апел скаргу, а також номер засобу зв'язку, адреса ел пошти, якщо такі є; 3) суд рішення, яке оскаржується, і назва суду, який його ухв; 4) вимоги ос, яка подає апел скаргу, та їх обгрунтування із зазначенням того, у чому полягає неЗність чи необґрунтованість суд рішення; 5) клопотання ос, яка подає апел скаргу, про дослідження доказів; 6) перелік матеріалів, які додаються.

В апел скарзі може бути зазначено про небажання особи брати участь у апел розгляді. Уч в апел перегляді є п, а не об особи, яка звертається зі скаргою. Якщо всі уч суд пров заявили клоп про здійснення провадження за їх відсутності, суд апел інст має п ухвалити суд рішення за результатами письмового пров

Якщо в апеляційній скарзі зазнач обст, які не були досліджені в суді 1ої інст/докази, які не подавалися суду 1ої інст, то в ній зазначаються причини цього.

3.Підпис особи, яка її подає. Якщо апел скаргу подає захисник,предст потерпілого, то до неї додаються оформлені належним чином документи, що підтверджують його повноваження.

4. Додаються Копії апел скарги та доданих до неї матеріалів в кількості, необхідній для їх надіслання сторонам крим пров та ін учасникам суд пров, інтересів яких стос апел скарга.(Цей об не поширюється на обвинуваченого, який перебуває під домашнім арештом або тримається під вартою)

Вимоги до кас скарги

1. Письмова форма

2. Зміст: 1) найменування суду кас інст; 2) ПІБ (найменування), поштова адреса ос, яка подає кас скаргу, а також номер засобу зв'язку, адреса ел пошти, якщо такі є; 3) суд рішення, яке оскаржується; 4) обгрунтування вимог ос, яка подала кас скаргу, із зазначенням того, у чому полягає неЗність чи необґрунтованість суд рішення; 5) вимоги ос, яка подає кас скаргу, до суду кас інст; 6) перелік матеріалів, які додаються.

В кас скарзі може бути зазначено про небажання ос брати участь у кас розгляді

3. Підписується особою, яка її подає. Якщо касаційну скаргу подає захисник, предст потерпілого, до неї додаються оформлені належним чином документи, що підтверджують його повноваження.

4. Додаються копії суд рішень, які оскаржуються.

5.Додаються копії скарги з додатками в кількості, необхідній для надіслання сторонам крим провадження і учасникам суд пров. Ця вимога не поширюється на засудженого, який тримається під вартою.

  1. Порядок і строки апеляційного, касаційного оскарження

Апеляційна скарга подається:

1) на судові рішення, ухвалені судом першої інстанції, - через суд, який ухвалив судове рішення;

2) на ухвали слідчого судді - безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга може бути подана:

1) на вирок або ухвалу про застосування чи відмову у застосуванні примусових заходів медичного або виховного характеру - протягом тридцяти днів з дня їх проголошення;

2) на інші ухвали суду першої інстанції - протягом семи днів з дня її оголошення;

3) на ухвалу слідчого судді - протягом п’яти днів з дня її оголошення.

Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Якщо ухвалу суду або слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, або якщо вирок було ухвалено без виклику особи, яка його оскаржує, в порядку розгляду у спрощеному провадженні, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Протягом строку апеляційного оскарження матеріали кримінального провадження ніким не можуть бути витребувані із суду. У цей строк суд зобов’язаний надати учасникам судового провадження за їх клопотанням можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Наслідки подання апеляційної скарги

1. Подання апеляційної скарги на вирок або ухвалу суду зупиняє набрання ними законної сили та їх виконання, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

2. Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді зупиняє набрання нею законної сили, але не зупиняє її виконання, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Порядок і строки касаційного оскарження:

1. Касаційна скарга подається безпосередньо до суду касаційної інстанції.

2. Касаційна скарга на судові рішення може бути подана протягом трьох місяців з дня проголошення судового рішення судом апеляційної інстанції, а засудженим, який тримається під вартою, - в той самий строк з дня вручення йому копії судового рішення.

3. Протягом строку, встановленого на касаційне оскарження, матеріали кримінального провадження ніким не можуть бути витребувані з суду, який виконує судове рішення, окрім суду касаційної інстанції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]