Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KPU_vse.docx
Скачиваний:
134
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
452.48 Кб
Скачать
  1. Відмова прокурора від державного обвинувачення: підстави, порядок, наслідки

Підстава: Переконання прокурора, що пред'явлене особі обвинувачення, викладене в обвинувальному акті, не підтверджується. Відмова в такому випадку - не П, а об прока.

Прокурор зоб погодити відмову з керівником органу прокуратури, де він працює. Якщо такого переконання дійшов керівник органу прокуратури, який бере участь у суд розгляді, то він повинен погодити відмову з прокурором вищого рівня.

Відмова оформл. постановою прока про відмову від підтримання держ обв, погодж з керівником проки. Копія постанови надається обвин, його захисникові, потерпілому, його захиснику та Зним предст.

Суд не має п відмовити прокурору в долученні постанови до матеріалів крим пров. Головуючий роз'яснює потерпілому його п самостійно підтримувати обвинувачення в ході суд розгляду. За наявності згоди потерпілого суд надає йому час, необхідний для підготовки до суд розгляду крим пров. Потерпілий, який погодився підтримувати обв в суді, користується всіма п сторони обвинувачення під час суд розгляду. АЛЕ закон не надає йому повноважень на укладання угоди про визнання вини у кримінальному провадженні. Крім того, потерпілий позбавлений можливості змінювати обвинувачення під час судового розгляду кримінального провадження, так само, як і висувати додаткове обвинувачення Кримінальне пров за відповідним обв набуває статусу приватного і здійснюється за процедурою приватного обвинувачення.

Повторне неприбуття в суд засідання потерпілого,який погодився підтримувати обв після відмови прока, який був викликаний у вст КПК порядку (зокрема, наявне підтвердження отримання ним повістки про виклик або ознайомлення з її змістом у інший спосіб), без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття прирівнюється до його відмови від обвинувачення і тягне закриття крим пров за відповідним обвинуваченням.

У разі відмови потерпілого від реалізації свого права підтримувати обвинувачення у суді кримінальне провадження закривається судом. Підставою закриття провадження виступає сам факт відмови прокурора

  1. Обов’язки присутніх в залі судового засідання. Заходи, які вживаються до порушників порядку в судовому засіданні

-При вході до залу суд зас суду та при виході суду всі присутні повинні встати.

-Сторони допитують свідків та заявляють клопотання, подають заперечення стоячи і лише після надання їм слова головуючим у суд зас.

-Свідки, експерти, спеціалісти дають показання, стоячи на місці, призначеному для свідків.

-Ос, присутні в залі, заслуховують вирок суду стоячи.

Відхилення від цих правил допускається з дозволу головуючого в судовому засіданні.

-Сторони та уч крим пров, а також ін ос, присутні в залі суд зас, зоб додержуватися порядку в суд зас і беззаперечно підкорятися відповідним розпорядженням головуючого у суд зас.

-Сторони та уч крим провадження звертаються до суду "Ваша честь" або "Шановний суд".

-Матеріали, речі і доки передаються головуючому в суд зас через суд розпорядника (суд розпорядник – новела КПК)

Заходи до порушників порядку

1. Якщо обвинувачений порушує порядок у залі суд зас/не підкоряється розпорядженням головуючого у суд зас – головуючий попереджає обв про те, що в разі повторення ним зазначених дій його буде видалено з зали суд зас. При повторному порушенні - може бути видалений за ухвалою з зали зас тимчасово/на весь час суд розгляду. Якщо такий обвинувачений не представлений захисником - суд зоб залучити захисника за призначенням, відкласти суд розгляд на строк, необх для його підготовки до захисту.

Після повернення до зали зас обв надається можливість ознайомитися з доказами, які були досліджені, а також з рішеннями, які були ухв за його відсутності, та дати пояснення щодо них. У разі видалення обв на весь час суд розгляду, суд рішення, яким закінчено провадження в суді, негайно оголошується обв після його ухвалення.

Прокурор/Захисник - У разі невиконання розпорядження головуючого - головуючий робить їм попередження про відповідальність за неповагу до суду. При повторному порушенні - їх може бути притягнуто до відповідальності, ст. 185-3КУпАП.

Інші особи - У разі невиконання розпорядження головуючого - головуючий робить їм попередження про відповідальність за неповагу до суду. При повторному порушенні - їх за ухвалою суду може бути видалено із зали судового засідання та притягнуто до відповідальності, ст. 185-3КУпАП.

Питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду вирішується судом негайно після вчинення порушення, для чого в судовому засіданні оголошується перерва.

Право складення протоколу про адмін правопорушення, передбаченого ст. 185 надається судовому розпоряднику. Після оформл протоколу провадження про адмін правопор має бути зареєстровано у суді та автоматиз с-мою документообігу передано на розгляд ін судді цього суду, за винятком того судді, який головував на суд зас, під час якого було допущено прояв неповаги до суду. Протокол про адмін правопор не складається, якщо ос не оспорює допущене порушення і адмін стягнення, що на неї накладається - суддею на місці вч правопор виноситься постанова у справі про адмін правопор.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]