Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕКЦІЇ СИСТЕМИ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
3.64 Mб
Скачать

§ 3. Кадастровий реєстратор та його функції

Держателем кадастру є Міністерство з охорони навколишнього середовища.

Уповноваженим органом з ведення кадастру (далі - кадастровим реєстратором), є Земельне Управління.

Функцією кадастрового реєстратора є реєстрація кадастрових одиниць, обмежень та заборон, прав на використання земель, а також збір та обробка даних, необхідних для оцінки землі.

Кадастр функціонує як єдина однорівнева автоматизована база даних та карт для всієї території Естонії.

Кадастровий реєстратор зберігає оригінали документів та карт та забезпечує доступ до кадастру.

Процедура ведення кадастру встановлюється Урядом Республіки.

§ 4. Обмін даними між кадастровим реєстратором та земельним реєстром

Кадастровий реєстратор і земельний реєстр повинні обмінюватися даними.

Кадастровий реєстратор повинен надавати земельному реєстру такі дані:

1) дані щодо зареєстрованого нерухомого майна, які були змінені/виправлені в результаті обстеження кадастрової одиниці, з метою внесення відповідних змін і в земельний кадастр;

2) дані про зміну цільового призначення зареєстрованого нерухомого майна або його частини.

(3) земельний реєстр повинен надавати кадастровому реєстратору наступні дані:

1) дані, що стосуються нерухомого майна, а саме – кадастрові номери та дати реєстрації;

2) дані про власників або суперфіціаріїв та зміни у цих даних;

3) дані щодо злиття або поділу зареєстрованого нерухомого майна;

4) дані про публічно-правові обмеження щодо зареєстрованого нерухомого майна та про зміни у цих даних;

5) посвідчені документи про транзакції нерухомого майна або його частин, в яких має міститись така інформація: реєстровий(і) номер(и) нерухомого майна та кадастровий(і) номер(и) об'єкта транзакції, тип об'єкта транзакції та частка у власності на об'єкт транзакції, вид та дата транзакції, ціна транзакції або оціночна вартість об'єкта транзакції, дані про будівлі та споруди, відомості про сторони транзакції (тип осіб [юридичні чи фізичні], кількість сторін транзакції), та інформація про наявність/відсутність обтяжень та заборон.

(31) Обмін даними, зазначеними в підпунктах (2) і (3) цього розділу, має відбуватись шляхом електронного перехресного обміну даними кадастру та земельного реєстру.

(4) Кадастровий реєстратор та земельний реєстр можуть обмінюватись і іншими даними, в межах та у відповідності з процедурою, встановленою Урядом Республіки.

(5) Дані повинні надаватись не пізніше ніж через десять днів після внесення відповідних записів в кадастр або в земельний реєстр.

(6) Обмін даними між кадастром та земельним реєстром є безкоштовним.

(7) формат посвідченого документу про транзакцію, зазначеного в пункті (3) 5) цього розділу, та процедури його складання та реєстрації повинні бути встановлені Міністром юстиції.

§ 5. Обмін даними між кадастровим реєстратором та місцевими органами влади

(1) Кадастровий реєстратор повинен надавати місцевим органам влади дані про зміни виду та порядку землекористування, оціночної вартості землі, про заборони та обмеження у використанні кадастрових одиниць, розташованих їхній на території, не рідше, ніж один раз на квартал .

(2) Місцеві органи влади повинні надавати кадастровому реєстратору дані стосовно цільового призначення кадастрових одиниць, затверджені ними комплексні та детальні плани (карти) земель з усіма змінами та доповненнями, дані про заборони та обмеження, встановлені законодавчо або іншим чином, та про прийняті рішення, які стосуються змін в кадастрових даних - не рідше одного разу на квартал, якщо інше не передбачено законом.

(3) Обмін даними, зазначеними в цьому розділі, є безкоштовним.

(4) Обмін даними, зазначеними в підпунктах (1) і (2) цього розділу, має відбуватись шляхом перехресного електронного обміну даних кадастрового реєстратора та місцевих органів влади. Для організації обміну даними головний процесор кадастрового реєстратора та головний процесор з управління базами даних відповідних місцевих органів влади повинні укласти договір.

§ 5-1. Перехресний електронний обмін з іншими базами даних

Перехресний електронний обмін з іншими базами даних здійснюється у випадках та межах, встановлених Урядом Республіки. Для організації обміну даними головний процесор кадастрового реєстратора та головні процесори інших баз даних, з якими відбуватиметься обмін, повинні укласти договір.