Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕКЦІЇ СИСТЕМИ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
3.64 Mб
Скачать

§ 6. Доступ до даних кадастру

(1) Дані кадастру мають бути доступними для аналізу кадастрових даних та отримання витягів з нього.

(2) Будь-яка особа має доступ до кадастрових даних та може отримувати витяги з нього, якщо інше не передбачено законом. Дані про транзакції та відповідні витяги можуть бути отримані лише за запитом оцінщика землі.

(3) Інформація з кадастру може отримуватись через мережу передачі даних кадастрового реєстратора, якщо рівень доступу до мережі забезпечуватиме неможливість внесення змін в кадастрові дані. Кадастрові дані можуть бути доступні особі, яка знає кадастровий номер, або місцезнаходження (адресу) кадастрової одиниці чи назву кадастрової одиниці, якщо кадастрова одиниця має ім'я. Особа, яка бажає отримати доступ до кадастрових даних, може одночасно отримати доступ до даних лише однієї кадастрової одиниці, та суміжних з нею кадастрових одиниць.

(4) Офіційний витяг з кадастру має містити унікальний номер та завірені печаткою та підписом уповноваженої особи кадастрового реєстратора: заяву про кадастрову реєстрацію земельної одиниці, цільове призначення, місцезнаходження та площу кадастрової одиниці, правові підстави для формування кадастрової одиниці, копію кадастрового плану або витяг з кадастрової карти.

(5) Кадастрові дані доступні в електронному вигляді на дисплеї комп'ютера або в роздрукованому вигляді.

(6) Інформація з кадастру доступна через мережі передачі даних на підставі авторизованого доступу, що надається кадастровий реєстратором. Процедура надання авторизованого доступу встановлюється Міністром охорони навколишнього природного середовища.

(7) Особа, яка бажає отримати доступ до кадастрових даних, повинна пред'явити кадастровому реєстратору документ, що посвідчує цю особу, а представник особи - документ, що посвідчує його повноваження. Для отримання кадастрових даних через мережі передачі даних вищезазначені документи повинні бути надані для отримання коду авторизованого доступу; цей код має бути введений для отримання електронного доступу до кадастрової інформації.

(8) Кадастровий реєстратор веде облік осіб, що отримують доступ до кадастрових даних, а також облік отриманих цими особами даних та час доступу.

(9) Кадастровий реєстратор видає витяги, зазначені у підрозділі (4) цього розділу, не пізніше ніж протягом п'ятнадцяти робочих днів з подачі заявки.

§ 7. Фінансування кадастру

(1) Ведення кадастру фінансуються з державного бюджету.

(2) Ставки державного мита за отримання витягів з кадастрових даних встановлюються Законом про Державне Мито.

Глава 2

Кадастр

§ 8. Права та обов'язки кадастрового реєстратора

(1) Кадастровий реєстратор реєструє кадастрової одиниці, а також вносить до кадастру зміни та виправлення на підставах, передбачених в цьому законі.

(2) Кадастрові реєстратор має право відмовити в реєстрації кадастрової одиниці або внесенні змін та/або виправлень, якщо:

1) подані документи не містять правових підстав для таких дій.

(3) Рішення про відмову в реєстрації кадастрової одиниці, внесенні змін та/або виправлень до кадастру - кадастровий реєстратор повинен надати особі, які подала відповідну заяву, протягом одного місяця з дня її подання.

(4) Кадастр ведеться естонською мовою. Документи на іноземних мовах повинні бути надані разом з їх перекладом на естонську мову.

(5) Кадастровий реєстратор несе відповідальність за відповідність кадастрових записів оригіналам документів. Шкода, спричинена внаслідок неточностей в кадастрових записах, що виникли з вини кадастрового реєстратора, компенсується відповідно до процедури, передбаченої законом.

(6) Особи, яких стосується реєстрація кадастрової одиниці, внесення змін та/або виправлень до кадастру, повідомляються про це кадастровим реєстратором у відповідності до процедури, встановленої Урядом Республіки.

(7) Перелік документів, що надаються для реєстрації кадастрової одиниці, внесення змін та/або виправлень до кадастру, встановлюється Урядом Республіки.

(8) Кадастровий реєстратор веде електронні записи про внесення даних до кадастру та про видалення даних з кадастру.