Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕКЦІЇ СИСТЕМИ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
3.64 Mб
Скачать

§ 11. Кадастрова карта

(1)Для складання кадастрових карт та базової карті використовуються загальні математичні основи та картографічні проекції.

(2) Масштаб кадастрових карт повинен бути 1:10 000, а масштаб кадастрових карт в районах з високою щільністю меж, що визначається у відповідності до процедури, передбаченої законодавством, має бути 1:500 чи 1:2000.

(3) Відмітки на кадастрові карти робляться кадастровим реєстратором. Державний кордон, адміністративні границі повітів, сільських муніципалітетів та міст, межі міст, малих міст, сіл, кадастрових районів, поселень та кадастрових одиниць, та їх кадастрові коди повинні бути нанесені на кадастрову карту.

(4) Адміністративні границі, що позначаються на картах, базуються на границях, підтверджених законодавчо.

(5) Якщо карта, на основі якої складаються кадастрові карти, змінюється в ході ведення кадастру, і, якщо нові адміністративні границі не збігаються з ситуаційними елементами на карті, що використовувалася раніше, кадастровий реєстратор має право вказувати адміністративні границі на підставі кадастрових даних.

§ 12. Карта обмежень та заборон

(1) Кадастровий реєстратор визначає розташування та межі об'єктів, які є підставою обмежень та заборон на використання кадастрової одиниці, на карті обмежень та заборон, і, якщо необхідно, зазначає сферу та обсяг застосування таких обмежень.

(2) Нанесення, зміна та видалення написів на карті обмежень та заборон повинні здійснюватися приведеними до присяги земельними інспекторами або особами з відповідною ліцензією на підставі земельного реєстру, даних файлу кадастрової одиниці або інших документів, передбачених іншими законодавчими актами, або на інших підставах, передбачених законодавчо.

(3) На підставі рішення кадастрового реєстратора можуть використовуватись карти більших масштабів, ніж ті, що передбачені підпунктом 11 (2) цього Закону.

§ 14. Карта якості та оцінки земель

(1) Показники якості та оцінки, які характеризують землі в Естонії та є основою для встановлення оціночної вартості земель, повинні бути відмічені на карті якості та оцінки земель.

(2) Території, на яких види землекористування та господарської діяльності врегульовано законодавчими обмеження та заборонами, або залежить від характеристик якості землі та її оцінки, повинні бути відмічені на карті якості та оцінки земель.

(3) Карти якості та оцінки земель повинні бути підготовлені у відповідності до процедури, встановленої Урядом Республіки.

§ 14-1. Карти, на яких засновані кадастрові карти

(1) Картами, на яких базуються кадастрові карти, є базова карта Естонії, дані космічної зйомки та топографічні плани адміністративних одиниць.

(2) Масштаб базової карти Естонії має бути 1:10 000. Масштаб 1:2000 має бути для карт населених пунктів, а масштаб 1:10 000 – для карт територій з низькою щільнісю меж.

(3) Для територій з високою щільністю меж в якості базових карт для складання кадастрових карт мають використовуватись топографічні плани масштабу 1:500 і 1:2000.