Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕКЦІЇ СИСТЕМИ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
3.64 Mб
Скачать

§ 15. Кадастровим архів

(1) Кадастровий реєстратор веде архів даних земельного реєстру і кадастрових карт, є місцем зберігання документів, які є основою для кадастрових записів. Оригінали документів повинні бути скопійовані. У випадку внесення змін в кадастрові записи робляться нові копії, які мають зберігатись в окремому архіві.

(1-1) Оригінали документів, які є основою для записів в базі даних про транзакції, мають зберігатись в кадастровому архіві протягом п'яти років і не повинні копіюватись.

(2) Правила ведення кадастрового архіву встановлюються Урядом Республіки.

Глава 3

Ведення кадастру

§ 16. Формування кадастрової одиниці

(1) Приведений до присяги земльний інспектор або особа, яка має відповідну ліцензію, виконують кадастрове обстеження з метою формування кадастрової одиниці на підставі непосвідченої письмової заяви землевласників. Приведений до присяги земельний інспектор або особа, яка має відповідну ліцензію, формує файл кадастрової одиниці у відповідності до процедури, передбаченої законодавством, та представляє цей файл кадастровому реєстратору для реєстрації кадастрової одиниці у відповідності до процедури, встановленої законодавством.

(2) Приведені до присяги земльні інспектори або особи, які мають відповідну ліцензію, які здійснюють кадастрові обстеження, несуть відповідальність за точність та правомірність формування файлів кадастрової одиниці.

(3) Мінімальний розмір кадастрової одиниці складає 30 м2. Кадастрові одиниці, які менші ніж цей мінімальний розмір, можуть бути утворені на підставі рішення органу місцевї влади.

§ 16-1. Видача ліцензій на діяльність по землі коректування робіт

(1) Землевпорядними роботами мають право займатись лише особи, які мають відповідні ліцензії.

(2) Земельною Радою для видачі ліцензій має бути сформований експертний комітет. Персональний склад цього комітету повинен бути схвалений Генеральним Директором Земельної Ради. Ліцензії видаються Генеральним Директором Земельної Ради за пропозицією експертного комітету. Ліцензії видаються строком на п'ять років. Продовження дії ліцензії на наступний термін дії здійснюється за заявкою особи, яка має ліцензію, Генеральним Директором Земельної Ради за пропозицією експертної комісії. Ліцензія є індивідуальною; передача ліцензії або використання ліцензії іншою особою забороняється.

(3) Ліцензія видається особі, яка успішно виконала два тестових завдання та склала іспит з теорії та практики землевпоряджувальних робіт, з ходу земельної реформи та виконала практичне завдання.

(4) Емітент ліцензій може відмовити у видачі ліцензії, якщо претендент:

1) надав в своїй заявці недостовірні відомості;

2) не виконав тестові завдання;

3) не склав іспит.

(5) Процедуру видачі, зупинення та анулювання ліцензій встановлюються Урядом Республіки. Вимоги до тестових та екзаменаційних завдань, умов навчання та практики встановлюються Міністром з охорони навколишнього середовища.

§ 16-2. Термін дії, призупинення та анулювання ліцензії

(1) Ліцензія втрачає чинність внаслідок закінчення терміну, на який її було видано, анулювання ліцензії, припинення юридичної особи, якій було видано ліцензію, або у випадку смерті фізичної особи.

(2) Ліцензію може бути відкликано емітентом ліцензії за пропозицією експертної комісії. Ліцензія може бути відкликана в наступних випадках:

1) якщо вже після видачі ліцензії було виявлено недостовірність відомостей, наданих заявником;

2) якщо особа, яка має ліцензію, неодноразово надає на реєстрацію кадастровому реєстратору документацію, яка не відповідає встановленим вимогам;

3)на вимогу особи, що має ліцензією.

(3) Якщо стає відомо про обставини, які можуть бути підставою для анулювання ліцензії, або, якщо експертний комітет отримує відповідну письмову інформацію, експертний комітет повинен перевірити ці обставини. Експертний комітет, в разі необхідності, видає припис про усунення недоліків особі, яка має ліцензію, та встановлює строк для цього, або вносить пропозицію емітенту ліцензії про її анулювання. Експертний комітет має право зупинити дію ліцензії до усунення недоліків. Якщо особа, яка має ліцензію, не виконає припис протягом зазначеного терміну, емітент ліцензії має право за пропозицією експертної комісії відкликати ліцензію.

(4) У разі анулювання ліцензії емітент ліцензії може, за пропозицією експертної комісії, встановити строк для особи, що володіє ліцензією, для завершення якихось незавершених робіт.

(5) Особа, яка має ліцензію, повідомляється про прийняте рішення про анулювання ліцензії не пізніше, ніж протягом трьох робочих днів з моменту ухвалення такого рішення.

(6) Земельная Рада має право в будь-який час перевірити діяльність особи, яка має ліцензію, на відповідність законодавству.

(7) Якщо обставини, які стали підставою для видачі ліцензії, змінилися, особа, яка має ліцензію зобов'язана негайно повідомити про це емітента ліцензії та надати відповідні документи.