Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
munitsipalnoe_pravo_-_ekzamen.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
1 Mб
Скачать

2. Збір за місця для паркування транспортних засобів

Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи-підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету.

Збір сплачується до місцевих бюджетів авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому до 28 (29) включно) за місцем розташування спеціально відведеного місця для паркування транспортних засобів.

3. Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності

Платниками збору є суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), їх відокремлені підрозділи, які отримують в установленому цією статтею порядку торгові патенти та провадять види підприємницької діяльності, передбачені ПКУ

4. Туристичний збір

Туристичний збір - це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Базою справляння є вартість усього періоду проживання (ночівлі) в місцях визначених підпунктом ПКУ за вирахуванням податку на додану вартість.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

70. Предмети ведення місцевого самоврядування.

Предмети ведення місцевого самоврядування - необхідний елемент правового статусу кожного муніципального освіти.

Таким чином, предмети ведення місцевого самоврядування включають: а) питання місцевого значення; б) окремі державні повноваження.

До питань місцевого значення відноситься

1. Організація місцевого самоврядування в муніципальній освіті, її правове закріплення в статуті муніципального утворення.

2. Правове регулювання муніципальних відносин у межах повноважень місцевого самоврядування.

3. Управління муніципальної власністю і місцевими фінансами, забезпечення комплексного соціально-економічного розвитку муніципальної освіти.

4. Організація, зміст і розвиток муніципальних служб: підприємств та установ, пов'язаних з забезпеченням життєдіяльності населення в різних сферах місцевого життя, створення умов для задоволення потреб населення в різного роду послуги.

5. Здійснення контролю за дотриманням правових актів муніципального освіти, участь у контролі за дотриманням законодавства на території муніципального утворення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]