Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAG_KOMPLEKS_2005.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Щоденник асистентської практики

Рік, місяць,

Число

Завдання за планом

Фактичне виконання

Підписи наукового керівника

та керівника від кафедри

Студент щоденно записує зміст і обсяг виконаної роботи, а також її результати протягом всієї практики. Фактичне виконання засвідчують науковий керівник та керівник практики від кафедри.

4. Підведення підсумків практики.

Підведення підсумків асистентської практики відбувається відкрито на підсумковій конференції перед членами комісії до складу якої входять завідувач та досвідчені викладачі кафедри, що приймали безпосередню участь в навчальному процесі (не менше 3-х членів комісії).

Результатом практики є аналіз всіх сторін навчального процесу в межах обраної дисципліни: опрацювання науково-інформаційних та методичних джерел, розробка опорного конспекту лекцій, застосування активних методик викладання, методик перевірки та оцінювання знань студентів, виховної ролі навчального процесу.

Основним документом, що свідчить про виконання студентом програми асистентської практики є письмовий звіт. Зміст звіту повинен розкривати знання і уміння студента, набуті ним у вирішенні питань, визначених метою і завданням практики. При цьому увага має приділятись виявленню не лише позитивних, а й негативних ситуацій, труднощів, що виникали під час практики.

Рекомендується наступна послідовність викладення матеріалу в звіті:

Титульна сторінка звіту (зразок оформлення - додаток 4).

Зміст звіту із зазначенням сторінок.

І. Щоденник практики.

1.1. Характеристика проходження практики.

1.2. Стислий аналіз науково-інформаційних джерел, використаних при підготовці занять під час практики.

ІІ. Графік проведення занять.

2.1. План-проспект кожного лекційного заняття.

2.2. Конспект кожної лекції.

2.3. Наочний матеріал для лекції.

2.4. План кожного семінарського заняття.

2.5. Методика проведення семінарського заняття.

2.6. Тести, розрахункові та ситуаційні завдання.

2.7. Аналіз перевірки знань і успішності студентів.

ІІІ. Аналіз методів відповідної дисципліни, що були застосовані при поясненні тематичного матеріалу.

ІV. Аналіз методів викладання, що застосовувалися під час практики.

V. Місце та роль дисципліни у процесі підготовки фахівця з даної спеціальності.

По закінченні практики студент протягом трьох днів повинен здати звіт про асистентську практику разом із щоденником і характеристикою на кафедру. Після перевірки поданого звіту керівником практики від кафедри і його позитивної оцінки звіт захищається студентом перед комісією. Оцінка за п'ятибальною системою визначається з урахуванням якості підготовленого звіту, характеристики та результатів анкетування серед студентів групи, в якій проводилися заняття під час практики. Підготовка та захист звіту є обов’язковим завершальним етапом асистентської практики.

Оцінка за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і в залікову книжку студента та враховується при визначенні стипендії разом з оцінками за результатами підсумкового семестрового контролю.

В разі неподання звіту, щоденника, характеристики або одержання незадовільної оцінки за результатами захисту практики студент має право на повторний захист протягом 30 днів семестру після проведення підсумкової конференції по практиці. У разі остаточної незадовільної оцінки вирішується питання про неможливість його подальшого навчання на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Підсумки асистентської практики обговорюються на засіданнях кафедр, а загальні підсумки практики підводяться на засіданнях Вченої ради факультету щорічно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]