Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAG_KOMPLEKS_2005.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

3.Тематика семінарських занять

Семінарські заняття з курсу “Міжнародні маркетингові дослідження” передбачають розв’язання господарської ситуацій (кейсів) з наступним їх публічним захистом; презентацією напрацювань з самостійних завдань; проведення фокус-груп.

Тема 1. Предмет та завдання курсу

Семінарське заняття 1. Суть міжнародних маркетингових досліджень.

Мета: сформувати у студентів розуміння ролі маркетингових досліджень в розробці в міжнародних маркетингових стратегій; складності в міжнародних маркетингових дослідження; усвідомлення суті міжнародних маркетингових досліджень.

Самостійна робота студентів: Підібрати і аргументувати конкретні факти і цифри, що підтверджують зростання ролі міжнародних маркетингових досліджень. Підібрати цифри про масштаби діяльності щодо здійснення міжнародних маркетингових досліджень у світовій практиці. Складність міжнародних маркетингових досліджень. Відмінності міжнародних досліджень від досліджень національних ринків. Специфіка міжнародних маркетингових досліджень.

Семінарське заняття 2. Специфіка міжнародних маркетингових досліджень

Мета: сформувати у студентів розуміння специфіки міжнародних маркетингових досліджень та їх відмінностей від досліджень національних ринків; усвідомлення складності міжнародних маркетингових досліджень.

Самостійна робота студентів: Підібрати конкретні факти і цифри, що свідчать про відмінності між країнами світу, щодо статистичними базами даних; регіонального поділу; расові відмінності; кліматичні відмінності; економічні відмінності; релігійні відмінності; історичні традиції; різниця в розмірах споживання; різниця в маркетингових умовах.

Тема 2. Класифікація міжнародних маркетингових досліджень

Тема 3. Процедура дослідження факторів маркетингового середовища в міжнародних маркетингових дослідженнях

Семінарське заняття 3. Аналіз факторів маркетингового середовища в міжнародних маркетингових дослідженнях.

Мета: сформулювати у студентів навички аналізу факторів маркетингового середовища в міжнародних маркетингових дослідженнях з метою прийняття рішень щодо відбору привабливих міжнародних ринків; моделей виходу; стратегій діяльності. Опанування методом порівняльного аналізу. Обговорення конкретних господарських ситуацій.

Самостійна робота студентів: Підібрати та проаналізувати політичні, економічні, демографічні, науково-технічні і природні фактори маркетингового середовища для відібраної країни світу.

Тема 4. Вплив культурного середовища національних економік на специфіку міжнародних маркетингових досліджень

Семінарське заняття 4.

Мета: сформулювати у студентів практичних навичок порівняльного аналізу факторів культурного середовища країн світу, їх впливу на міжнародні маркетингові дослідження та прийняття управлінських рішень щодо стратегій діяльності на іноземних ринках. Обговорення конкретних господарських ситуацій.

Самостійна робота студентів: Зробити порівняльних аналіз культурного середовища двох вибраних країн світу.

Тема 5. Розробка цілей та дослідницьких завдань в міжнародних маркетингових дослідженнях

Семінарське заняття 5.

Мета: сформулювати у студентів практичних навичок визначення обсягу інформації, необхідної для досягнення конкретної цілі дослідження. Обговорення конкретних господарських ситуацій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]