Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAG_KOMPLEKS_2005.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Тема 4. Психологія реклами

Психологічна структура особистості. Психологія свідомого та несвідомого. Асоціативність мислення індивіда. Міфи та архетипи у міжнародній рекламі. Архетипи дива та раю. Архетипи тіні, героя та дерева світу. Архетипи сонця, неба, води, зірок. Архетипічні символи. Архетипи дитини, жінки та чоловіка. Поняття соціальної групи. Психологія впливу референтних груп. Психологія натовпу.

Основна література: [2], [6].

Додаткова література: [11], [17], [24], [25].

Тема 5. Стратегічне планування міжнародної рекламної діяльності

Етапи планування міжнародної рекламної діяльності. Рекламні технології переконання, навіювання та наслідування. Рекламні технології психічного зараження, установок та формування стереотипів. Рекламні технології залякування, зміни мотивації та емоційного тиску. Рекламні технології впливу через певні події. Типи творчих міжнародних рекламних стратегій. Рекламна стратегія раціоналістичного типу. Рекламна стратегія проекційного типу. Вибір форми рекламного звернення. Кількісні критерії аналізу носія реклами. Якісні критерії аналізу носія реклами. Схеми охоплення цільової аудиторії для нових товарів. Схеми охоплення цільової аудиторії для існуючих товарів. Медіа-план.

Основна література: [1-4].

Додаткова література: [18], [19].

Тема 6. Тактика міжнародної рекламної діяльності

Прийоми подолання захисних реакцій людського мозку. Сенсорна війна, структурні та емоційні маніпуляції у міжнародній рекламі. Інтеріоризація знань, автоматизми, стереотипи та сенсорна адаптація у міжнародній рекламі. Мовне маніпулювання у міжнародній рекламі. Слова-стимули. Імпліцитна інформація та ігрові прийоми у міжнародній рекламі. Невербальні інструменти міжнародної реклами. Колір як образотворчий інструмент міжнародної реклами. Шрифти та способи виділення тексту у міжнародній рекламі. Використання ілюстрацій у міжнародній рекламі.

Основна література: [5].

Додаткова література: [15], [17], [26].

Тема 7. Тактика друкованої реклами в мед

Принципи рекламування у друкованій пресі. Розміщення реклами на сторінці. Показники читаності рекламного тексту. Структура рекламного звернення. Реклама у книгах, буклетах, листівках, каталогах. Пряма поштова реклама. Реклама в інших друкованих комунікативних каналах: афішах, прайс-листах, прес-релізах та малих образотворчих формах (календарях, аплікаціях, ручках, серветках тощо).

Основна література: [1], [4-6].

Додаткова література: [16], [26].

Тема 8. Тактика аудіовізуальної та інтерактивної реклами в мед

Принципи рекламування на радіо. Принципи рекламування на телебаченні. Міжнародна термінологія телевізійної реклами. Кінореклама. Локальна аудіовізуальна реклама (виставки, супермаркети). Підвищення ефективності аудіовізуальної реклами. Реклама в Інтернеті. Банерна реклама. Рекомендації щодо створення сайту. Підвищення ефективності інтерактивної реклами.

Основна література: [1], [4-6].

Додаткова література: [16], [26].

Тема 9. Тактика міжнародної реклами у зовнішніх комунікативних каналах

Зовнішня реклама. Реклама на рекламних щитах, панно та афішах. Реклама на світлових вивісках, електронних табло та екранах. Реклама на фірмових вивісках та покажчиках проїзду. Реклама на транспорті. Реклама в місці продажу. Підвищення ефективності реклами у зовнішніх комунікативних каналах.

Основна література: [1], [4-6].

Додаткова література: [16], [26].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]