Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAG_KOMPLEKS_2005.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Тема 10. Моделі оцінки вартості опціонів Мета: ознайомлення студентів з концепціями справедливої оцінки вартості опціонів.

Завдання: навчитися користуватися біноміальною моделлю оцінки вартості опціонів, вміти визначати справедливу ціну опціону та ступінь ризику за допомогою моделі Блека-Шоулза, вміти визначати основні характеристики на основі проміжних коефіцієнтів моделі Блека-Шоулза.

Розв’язання задач.

Самостійна робота студентів: вивчення за джерелами фінансової інформації прикладів застосування опціонів в українській практиці.

Тема 11. Можливості побудови опціонної стратегії

Мета: ознайомлення студентів з різноманітними варіантами побудови опціонної стратегії, з основними принципами їх побудови.

Завдання: вміти будувати інвестиційну стратегію за допомогою існуючих моделей спредів та їх модифікацій, вміти оцінити вартість та прибутковість таких інвестиційних стратегій, вміти визначати ті умови при яких та чи інша стратегія буде прибутковою, а при яких – ні.

Дискусія на тему: Можливості мінімізації збитків та максимізації прибутків на ринку опціонів.

Розв’язання задач.

Самостійна робота студентів: на основі вивчення додаткової літератури підготуватися до дискусії щодо можливостей мінімізації збитків та максимізації прибутків на ринку опціонів.

Тема 12. Свопи

Мета: ознайомлення студентів з сутністю та еволюцією свопів. Надання навичок по побудові основних видів свопів та ознайомлення з основними перевагами свопів, визначення ролі банків в процесі укладання свопів.

Завдання: навчити студентів будувати простий валютний своп, процентний своп, інвестиційний своп, навчити їх визначати прибутковість даної операції та основні види ризиків, що пов’язані з реалізацією свопів,

Розв’язання задач.

Самостійна робота студентів: вивчення за додатковою літературою та джерелами фінансової інформації питання щодо перспективності даного сегменту фінансових ринків.

Тема 13. Міжнародні фінансові кризи

Мета: ознайомлення студентів з основними причинами та наслідками фінансових криз, основними їх видами.

Завдання: навчити студентів визначати причини та наслідки фінансових криз, відрізняти глобальні фінансові кризи від регіональних, розрізняти банківські кризи, кризи заборгованості та кризи, які пов’язані з інвестиційними факторами.

Дискусія на тему: наслідки фінансової глобалізації для України.

Самостійна робота студентів: вивчення за додатковою літературою прогнозів розвитку міжнародних фінансових ринків.

4. Індивідуальні завдання

Метою індивідуальних завдань студентів є надбання навичок збору та аналізу інформації з міжнародних часописів, вміння аналізувати та визначати переваги та недоліки обраної стратегії чи операції на міжнародних фінансових ринках з ціллю подальшого корегування чи розробки фінансової стратегії на міжнародних ринках.

Індивідуальна робота реалізується під час презентації індивідуальних завдань з прогнозування валютних курсів, прикладів застосування фундаментального та технічного аналізу, розробки стратегії на фінансовому ринку. Студентам доручається підготовка доповіді на тему, перелік яких подається. Тема самостійно обирається студентом за погодженням з викладачем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]