Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPP_vidpovidi.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
295.07 Кб
Скачать

55. Міжнародно-правова відповідальність за шкоду, заподіяну космічними об’єктами.

Поняття відповідальності в міжнародному космічному праві містить два аспекти:

1) міжнародна відповідальність держав за порушення норм і прин¬ципів міжнародного права;

2) матеріальна відповідальність за шкоду, заподіяну внаслідок здійснення космічної діяльності.

Відповідальність держав за космічну діяльність встановлена в ст. VI Договору про космос (1967), в якій сказано, що держави-учасниці Договору несуть міжнародну відповідальність за національну діяльність у космічному просторі, зокрема й на Місяці та інших небесних тілах, незалежно від того, здійснюється вона урядовими організаціями чи неурядовими юридичними особами. Статтею VI також передбачено: якщо космічна діяльність здійснюється міжнародною організацією, відповідальність за виконання положень договору несуть, поряд з між¬народною організацією, також держави-учасниці Договору, що є членами цієї організації.

Відповідно до ст. VII Договору, міжнародну відповідальність за шкоду, заподіяну космічними об'єктами та їхніми складовими частинами на Землі, в повітрі та в космічному просторі, зокрема й на Місяці та інших небес¬них тілах, несе держава, котра здійснює чи організовує запуск, а також держава, з території чи установок якої здійснюється запуск.

Відповідальність виникає, коли шкоду заподіяно іншій державі, її фізичним або юридичним особам.

Порядок реалізації матеріальної відповідальності передбачений Конвенцією про міжнародну відповідальність за шкоду, заподіяну космічними об'єктами (1972).

Згідно з названою Конвенцією, поняття шкоди охоплює: позбавлення життя людини; тілесне ушкодження чи інше ушкодження здоров'я; знищення чи пошкодження майна держави, її фізичних чи юридичних осіб або міжнародних міжурядових організацій.

Держави несуть абсолютну відповідальність за шкоду, заподіяну космічними об'єктами на поверхні Землі чи повітряному судну в по¬льоті. Щодо шкоди, заподіяної одним космічним об'єктом іншому, то відповідальність держави настає лише за наявності вини.

Звільнення від відповідальності передбачено в разі грубої недбалості чи умислу потерпілого та встановлено річний термін претензійної давності.

Сума компенсацій вираховується відповідно до міжнародного права та принципів справедливості так, щоб забезпечити відновлення стану речей, який був до заподіяння шкоди.

Суперечні ситуації регулюються спеціально створюваними ad hoc комісіями у складі представників держави-позивача та держави, цю запускає космічний об'єкт, і спільно обраного ними голови. Рішення комісії має обов'язковий характер, якщо про це досягнута домовленість між сторонами. Інакше воно є лише рекомендацією.

Усі ці положення стосуються й міжнародних організацій, які здійсню¬ють космічну діяльність, якщо така організація заявляє, що вона при¬ймає на себе права й обов'язки, передбачені Конвенцією, та за умови, що більшість держав-членів організації є учасниками Конвенції 1972 р. та Договору про космос (1967). Відповідальність несуть солідарно як сама організація, так і її держави-члени.

У Конвенції про Міжнародну організацію морського супутникового зв'язку (ІНМАРСАТ) питання відповідальності вирішуються, зважаючи на специфіку цієї організації. ІНМАРСАТ створена на підставі двох документів: Конвенції, сторонами якої є держави, та Експлуатаційної угоди, учасниками котрої є призначені урядами національні організації. Система відповідальності за невиконання обов'язків, які стосуються членства в ІНМАРСАТ, побудована так, що політичну відповідальність за це несуть уряди, а матеріальну - учасники Експлуатаційної угоди. Варто звернути увагу на положення про відповідальність, яке міститься в "Принципах, що регулюють використання державами штучних супут¬ників Землі для безпосереднього телевізійного мовлення", що прийняті ГА ООН у 1982 р. Вони встановлюють, що держави повинні нести відпо¬відальність за діяльність у сфері безпосереднього телевізійного мов¬лення за допомогою супутників, яку здійснюють вони або під їх юрис-дикцією, та за відповідність будь-якої такої діяльності принципам, викладеним у цьому документі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]