Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
1.72 Mб
Скачать

Тема 10. Органи державного управління та економіка.

Мета вивчення теми: зрозуміти об’єктивну необхідність економічної діяльності органів державного управління в ринковому господарстві, вивчити їх функції, ознайомитись з основними формами державного регулювання національної економіки.

ЗМІСТ

Вступ. 10.1.Сутність державної організації суспільства. 10.2. Еко-номічні функції органів державного управління. 10.3. Основні форми централізованого регулювання економіки. 10.4. Державне регулю-вання та прогнозування економіки. 10.5. Особливості функціонування органів державного управління. 10.6. Теоретичні концепції ролі дер-жавних органів в управління економікою. Висновки

Вступ. Ринкові системи сучасних країн характеризуються активною участю в них органів державного управління. Доцільність цього вже ніхто не заперечує, але в економічній теорії відсутня єдність поглядів щодо функцій державних органів та масштабів їх участі в процесах економічного відтворення.

Досвід світової економіки показує, що для національної економіки шкідливе як надмірне втручання державних органів управління, так і їх пасивність. Необхідно знайти оптимальне поєднання приватної ініціативи (приватної власності) і централізованого керівництва економікою з боку органів державного управління.

10.1. Сутність державної організації суспільства.

Державна організація суспільства – один з найвидатніших здобутків людства. Утворення державного устрою – не випадковість і не винахід якоїсь певної особи. Воно – свідчення того, що виникла необхідність впорядкування відносин між людьми, які проживають на певній території і ведуть на ній госпо дарську діяльність.

Державний устрій – це свого роду форма кооперації людей, які прожи-вають на певній території і об’єднані централізованим керівництвом з метою усунення перешкод, що гальмують господарську діяльність. Суб’єктами державотворення є люди, які ведуть господарську діяль-ність на певній території.

Для розуміння того, що примусило перейти до державної організації суспільства необхідно вдатись до використання методів дослідження, притаманних економічній теорії: методу історизму, абстрагування, логічної послідовності та інших. Це дозволяє визначити в яких регіонах і коли вперше в історії людства виникали державні утворення, абстрагуватись від всіх інших відносин, які виникають між людьми (національних, політичних, релігійних, етичних тощо) і аналізувати тільки систему економічних відносин, яка формується в зв’язку з виникненням державної організації суспільства.

На основі такого вивчення можна зробити такі висновки:

І. Державна організація суспільства виникала перш за все там, де виробництво, внаслідок наявності певних умов, досягало такого рів-ня, що для його стабільного функціонування та розвитку необхідне було централізоване управління сукупністю людей, які проживали на певній території.

ІІ. В площині економічного аналізу державно організоване суспільство складається з двох взаємообумовлених частин:

- господарюючих суб’єктів (виробників)

- апарату управління (органів держави – уряду, парламенту, силових структур тощо).

Оскільки основою суспільства є виробництво, то першочерговим завданням органів державного управління є створення умов для його функціонування. Основною умовою, яка робить можливим процес виробництва є захист права власності виробника на вироблений ним продукт.

ІІІ. В достатньо розвинутому державно організованому суспільстві органи державного управління діють лише на основі чітко визначених правил (законів).

IV. Для здійснення органами управління їх функцій всі виробники (члени суспільства) сплачують частину своїх доходів до спільного грошового фонду (державного бюджету) в формі податків.