Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ.docx
Скачиваний:
198
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.12 Mб
Скачать

5.3. Водопостачання

Водопостачання для виробничих та господарських потреб здійснюється з однієї артезіанської свердловини в об’ємі 14400 м3/добу. В системі зворотнього водопостачання використовуються води в об’ємі не менше 50 м3/добу. Ліміт використаної води 530 тис. м3/рік. Вся вода, яка використовується підприємством, відноситься до категорії “свіжої питної”, яка відповідає вимогам ГОСТ 2974-82 “Вода питна”. Артезіанська свердловина розташована у підземній шахті глибиною 54 м. Є водонапірна башта ємкістю 30 тон. Лабораторний контроль проводиться один раз в квартал лабораторією міської СЕС.

Згідно з ГОСТ 2974-82 вода повинна бути прозорою, не мати сторонніх присмаків та запахів, не вміщувати патогенні мікроорганізми. З мінеральних речовин є в основному бікарбонати та сульфати кальцію та магнію. Крім них у воді можуть бути в незначній кількості хлориди, нітрати, нітрити, фосфати та органічні сполуки. Велика кількість хлору, лугів і навіть мала кількість аміаку, азотної та фосфорної кислот вказують на забруднення води. Таку воду не можна використовувати в технологічних процесах.

За органолептичними та бактеріологічними показниками вода, яка подається у водопровідну мережу і надходить до споживачів через звичайні водозабірні пристрої і крани внутрішньої водопровідної мережі повинна відповідати вимогам, наведеним у таблиці 11.

Таблиця 11

Назва показника

Характеристика і норми

Зовнішній вигляд і консистенція

Смак і запах

Колір

Однорідна рідина без осаду та інших домішок

Чисті, без сторонніх не властивих свіжому молоку присмаків і запахів

Білий з синюватим відтінком

Густина, кг/м³, не менше

1030

Кислотність, °Т, не більше

21

Температура, °С, не більше

10

Загальна кількість бактерій в 1 мл, не більше

300000

Пероксидазна проба

Негативна

Вода використовується для промивання казеїну-сирцю.

Для покращення якості сировини проводять такі заходи:

- забезпечення колгоспів миючими та дезинфікуючими засобами, марлевими мішками для фільтрування молока, спецодягом;

- охолодження сировини;

- швидка доставка на підприємство.

5.4. Енергопостачання

Підприємство використовує електроенергію з міської електромережі. Для зниження струму (з 10000 до 400 вольт) використовують три силових трансформатори (один на 600 кВт і 2 на 400 кВт). Всі три трансформатори знаходяться на трансформаторній підстанції. Електроенергія подається на трансформатор по двох незалежних вводах. Напруга в мережі проходить трансформацію і направляється на групу споживачів, які мають свої власні РУ.

Для компенсації реактивної потужності застосовують конденсаторні батареї, які працюють як в ручному, так і в автоматичному режимі. На заводі широко застосовуються електродвигуни трьохфазні асинхронні з короткозамкнутими роторами різної потужності (від 0,18 кВт до 97 кВт) серії АО, АІР, 4А, АДЕ, КД. В основному виробничому корпусі і в цілому на підприємстві для освітлення використовують такі лампи:

ПГ 100;150 (полугерметичні лампи накалювання);

ЛПП 0,1 У-2*36 (люмінісцентні денного світла).

Котельні і компресорні ділянки оснащені вибухозахисними клапанними системами, які працюють під напругою 220В. Для пуску в роботу двигунів машин застосовують пускачі серії ПМ; ПМЕ; МА; ПМА; ПМЛ з робочою напругою 380 вольт, які укомплектовані тепловим реле.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]