Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ.docx
Скачиваний:
198
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.12 Mб
Скачать

Висновки

На сучасному етапі в Україні молочна промисловість знаходиться на досить високому рівні, хоча в порівнянні з світовими стандартами багато в чому ми відстаємо від світового рівня.

Загальна кількість людей в країні з часом зростає тому, щоб забезпечити їх продукцією, повинен весь час відбуватися ріст виробництва.

Ріст виробництва, розширення асортименту повинно проходити одночасно з постійним покращенням якості продукції, біологічної цінності та смакових властивостей продуктів. Суттєвим завданням є також більш повне використання сільськогосподарської сировини для виробництва повноцінних продуктів з високим вмістом білка, вітамінів. Для досягнення поставленої мети необхідно підвищувати технічний рівень підприємств, застосовувати найновіші методи технології та прогресивне обладнання, впроваджувати механізовані та автоматизовані системи виробництва. Збільшення виробничих потужностей передбачається за рахунок розвитку як державного сектору, так і відкриття малих підприємств виробництва молочної продукції.

Основною метою господарської діяльності ПрАТ “Обухівський молочний завод” є отримання прибутку та задоволення потреб споживачів.

В процесі реалізації одержаний від продажу прибуток використовується підприємством для відшкодування використаних засобів виробництва, на матеріальне забезпечення своїх робітників, здійснення розрахунків з бюджетом, для оплати рахунків з постачальниками.

Для збільшення своїх доходів підприємство прагне не тільки продати товари за максимальною ціною, а й скоротити витрати.

На підприємстві слідкують за чистотою, удосконалюють технології для підвищення якості готової продукції.

ПрАТ “Обухівський молочний завод” зацікавлений в підвищенні показни-

ків господарської діяльності та фінансових результатів. Прибуток підприємства утворений з прибутку реалізації продукції, за вирахуванням матеріальних та інших витрат. Прибуток, утворений з прибутку від реалізації продукції іде на розширення асортименту продукції.

На сьогодні майже 90 відсотків продукції заводу випускається фасованою: сметана та молоко різної жирності, кефір “Класичний та ін. Великим попитом користуються сиркові фруктові десерти, вершкове масло. У літньому сезоні асортимент морозива розширився та змінилась його упаковка.

Серед покупців ПрАТ “Обухівський молочний завод” є універсами, приватні магазини, дитячі заклади, промислові підприємства, санаторії і будинки відпочинку, такі як санаторій “Конча-Заспа”, клінічна лікарня “Феофанія” та безліч санаторіїв та баз відпочинку, розташованих в Обухівському районі.

Але не зважаючи на позитивні сторони, у роботі молокозаводу виступають і мінуси. Оскільки виробництво напряму залежить від кількості та якості сировини, то підприємству необхідно піклуватися про сировинну базу. Але роботи в цьому напрямку не проволяться. Головними постачальниками сировини є декілька фермерських господарств, а іншу сировину приймають від населення. А отже досить вожко проконтролювати якість молока від кожної корови. Тому в завода часто виникають проблеми саме через сировину.

Цех по виробництву казеїну тимчасово закрили і виробничі площі простоюють. Цех по виробництву морозива працює сезонно: з квітня по вересень, в інший час він закритий.

На заводі дуже велика текучість кадрів та нехватка робітників : фасовщиків та грузчиків. Через це багато коштів та часу витрачається на допуск та підготовку рлбітників до роботи.

Виробництво на заводі не є безвідходним і частина коштів „зливається „ в каналізацію, хоча можна було б ефективно використовувати сироватку (лише частина сироватки йде на фасування та в реалізацію). Знежирене молоко забирають ферми.

Також обладнання на заводі дещо застаріле, що потребує постійної перевірки та ремонту. Також не дозволяє раціонально витрачати час на виробництво продукції.

Великим недоліком є те, що підлога мокра на заводі, що може призвести до отримання травм під час роботи.

З цього можна зробити висновок, що якщо почати піклуватися про сировинну базу , впровадити нову політику щодо реалізації продукції (почати високоякісні рекламні компанії та розширювати мережу фірмових магазинів), закупити нове обладнання та продовжувати реконструкцію заводу - в недалекому майбутньому можливе досягнення високих результатів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]