Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1. НМП Управл ння персоналом.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.56 Mб
Скачать

15.5. Список рекомендованої літератури

  1. Веснин В.Р. Практический менеджмент персонала: Пособие по кадровой работе. – М.: Юристъ, 2001 – С.468-483.

  2. Кибанов А.Я. Основы управления персоналом. – Москва: ИНФРА-М, 2002 – С. 245-291.

  3. Мордовин С.К. Управление человеческими ресурсами. – М. ИНФРА-М., 1999 – С. 243-260.

  4. Недашківський М.М., Євтушенко Г.І., Гацька Л.П. Менеджмент персоналу: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. – Ірпінь: Академія ДПС України, 2002 – С.148-170.

  5. Одегов Ю.Г., Карташова Л.В. Управление персоналом, оценка эффективности. Учебное пособие для вузов – М.: Издательство «Экзамен», 2004 – С. 172-207.

  6. Спивак В.А.Организационное поведение и управление персоналом: Учебное пособие для вузов.-С.-Петербург.:Питер, 2000 – С. 325-334.

Частина 3. Критерії оцінювання знань студентів та орієнтовний перелік питань для підготовки до іспиту з курсу

3.1.Критерії оцінювання знань студентів з дисципліни

Оцінювання знань, умінь і практичних навичок студентів включає види занять, визначених тематичним планом, який передбачає лекційні, семінарські та практичні заняття, а також самостійну роботу і виконання індивідуальних завдань.

Перевірка та оцінювання знань студентів може проводитись кількома методами:

  • оцінювання знань студентів під час семінарських і практичних занять;

  • виконання індивідуальних завдань;

  • проведення проміжних тестів;

  • виконання контрольних робіт;

  • підготовка і захист рефератів;

  • проведення підсумкового письмового іспиту.

Оцінювання знань, умінь і навичок студентів відбувається відповідно до Положення про рейтингову систему оцінки знань студентів ОДЕУ. Згідно з указаним Положенням рейтингова оцінка з дисципліни визначається, виходячи з максимальної кількості балів – 200, із яких 100 балів – це бали за поточну роботу студента і 100 балів – за іспит.

Остаточна рейтингова оцінка знання дисципліни, з якої складається іспит, розраховується, як середня із балів поточного й підсумкового контролю.

Поточний контроль та оцінка знань, умінь і навичок студентів відбувається із урахуванням вимог кредитно-модульної системи, згідно з якими накопичення балів здійснюється у межах відповідних модулів. Ураховуючи те, що на вивчення дисципліни „Менеджмент персоналу” відводиться 5 кредитів (180 год.), цей курс поділений на 3 модуля:

  1. „Теоретичні основи дисципліни „управління персоналом” ( 2 теми – 18 год.).

  2. „Головні складові забезпечення управління персоналом” (3 теми – 32 год.).

  3. „Організація роботи з персоналом та оцінка її ефективності” ( 10 тем – 130 год.).

Оцінка результатів успішності студентів при поточному контролі здійснюється викладачем на основі визначених попередньо балів за відповіді на семінарських і практичних заняттях, виконання контрольних робіт, підготовку і захист рефератів, виконання індивідуальних завдань та заохочувальних балів за активну роботу. Попереднє визначення величини балів за кожний із вказаних вище видів робіт здійснюється викладачем і доводиться до відома студентів на початку вивчення дисципліни.

Підсумковий контроль відбувається шляхом виконання письмових завдань, які представлені у екзаменаційних білетах і складаються з теоретичних питань, тестів, задач та ситуацій, що потребують використання відповідних методик та термінології управління персоналом.

Підсумкове оцінювання знань, умінь і практичних навичок студента здійснюється за 100-бальною системою з наступним переведенням її в традиційну оцінку, що фіксується у відповідних документах, за шкалою:

90 – 100 балів ― “відмінно”;

70 – 89 бали ― “добре”;

50 – 69 балів ― “задовільно”;

менше 50 балів ― “незадовільно”.

Для оцінювання рівня відповідей студентів на теоретичні запитання з упрвління персоналом використовуються такі критерії:

  • відмінному рівню відповідає виявлення всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу; засвоєння основної і додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою дисципліни; уміння використовувати їх для розв’язання як типових, так і нетипових практичних ситуацій; виявлення творчих здібностей у розумінні, викладі і використанні навчально-програмного матеріалу;

  • доброму рівню відповідає виявлення системного і глибокого знання з несуттєвими помилками; засвоєння переважної більшості основної і додаткової літератури; володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбачених програмою дисципліни, з наявністю помилок несуттєвого характеру; наявність основних навичок щодо розв’язання як типових, так і нетипових практичних ситуацій;

  • задовільному рівню відповідає виявлення знань основного програмного матеріалу; засвоєння, в основному, інформації лекційного курсу; володіння необхідними методами, методиками та інструментами щодо їх використання для розв’язання типових ситуацій із допущенням окремих незначних помилок;

  • незадовільному рівню відповідає виявлення значних прогалин у знаннях основного програмного матеріалу; володіння окремими поняттями, методиками та інструментами з допущенням при їх використанні принципових помилок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]