Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
К.Л. Спец.діл ІІ курс Дс-2.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
743.94 Кб
Скачать
  1. Оформлення обкладинки особової справи

Документи особової справи ведуться впродовж усього часу робо­ти особи на підприємстві й до номенклатури справ установи не заносяться.

На обкладинці розташовується заголовок. В ньому вказують у на­зивному відмінку повну назву підприємства, номер справи, прізвище, ім'я, по батькові особи, на яку вона заведена.

Обов'язково проставляється дата заведення (день прийняття особи на роботу) та закінчення (день звільнення) особової справи. Оскільки справа є документом тривалого зберігання, її вкладають у тверду об­кладинку й переплітають.

Після виконання цих процедур осо­бова справа зберігається у відділі кадрів упродовж двох років, потім здається на зберігання в архів організації на 73 роки. Загальний тер­мін зберігання особової справи 75 років.

Доступ до особових справ має бути обмеженим.

  1. Складання опису документів особової справи

Опис документів особової справи містить їх порядкові номери, ін­декси, найменування, кількість сторінок. Він складається при первин­ному оформленні особової справи в тому порядку, в якому вони розмі­щені згідно з формою:

Опис документів, які знаходяться в особовій справі

№ з/п

Наймену­вання документа

Дата вклю­чення доку­мента в осо­бову справу

К-сть арку­шів

Дата вилучення документів

Ким вилучений документ та причина вилучення

1

Заява про прийом на роботу

08.10.11 р.

1

2

та ін.

У разі необхідності вилучення документа з особової справи пра­цівник кадрів робить в описі відповідну позначку: ким вилучено доку­мент і з якої причини. Вилучати документ з особової справи з метою знищення забороняється.

ТЕМА ЗАНЯТТЯ: Автобіографія. Резюме. Характеристика.

План:

  1. Складання автобіографії.

  2. Складання резюме.

  3. Оформлення характеристики.

  1. Складання автобіографії

Автобіографія — документ, у якому особа, яка його складає, подає опис свого життя та діяльності власноручно в хронологічній послідовності.

Основна вимога до цього документа — досягти вичерпності потрібних відомостей і лаконізму викладу.

Кожне нове повідомлення починається з абзацу. Всі відомості про себе автор викладає в розповідній формі таким чином, щоб можна було скласти уявлення про його життєвий шлях, кваліфікацію та громадську діяльність. Пишеться автобіографія від руки на стандарт­ному листку формату А4.

В автобіографії зазвичай вказують: назву документа; ім'я, прізвище, по батькові (теперішні та колишні, якщо були зміни) у називному відмінку; число, місяць і рік на­родження, місце народження; дані про батьків (прізвище, ім'я по батькові теперішні та колишні (якщо були зміни), дата народження (смерті, якщо померли), де й ким працюють; якщо не працюють, то зазначити причи­ну; відомості про освіту та спеціальність, види трудової діяльності; відомості про останнє місце роботи, нагороди і заохочення, участь у громадській роботі (виконані дору­чення), сімейний стан та склад сім'ї; сумісність, перебування під слідством близьких та рідних, паспортні дані; домашню адресу і номер телефону, дату заповнен­ня; ставлять особистий підпис.