Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостийна робота студентив_TI(Крамар).doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.5 Mб
Скачать

2. Клавіатура та її характеристика.

Клавіатура – пристрій для введення та редагування символьної інформації та керування деякими функціями роботи ПК. У більшості випадків використовують IBM сумісну клавіатуру, яка має 101 клавішу та кілька індикаторів, що сигналізують про режим роботи клавіатури.

За призначенням усі клавіші функціонально поділяються на кілька груп.

  • Група алфавітно-цифрових клавіш – містить клавіші з літерами, розділовими знаками, а також керуючі клавіші. Перехід у режим введення великих літер використовується клавіша – Caps Lock.

  • Група функціональних клавіш – містить 12 функціональних клавіш від ( Ф1- Ф12) які в залежності від ОС, програмного забезпечення яке запушене будуть виконувати певні команди.

  • Група клавіш керування курсором – стрілочки. End, Home, PageUp, PageDown, Insert, Backspace, Delete.

  • Група клавіш додаткової панелі – містить клавіші як для набору цифр і знаків арифметичних дій, так і для керування курсором.

  • стандартні клавіші керування – Enter - для підтвердження команди, закінчення введеня рядка. Esc – відміна дії, повернення до попереднього стану. Tab – переміщення курсору по z – принципу. Shift, Ctrl, Alt – призначені для допоміжних властивостей клавіш ( зміна регістру, розкладки клавіатури). PrintScreen, Pause.

3. Миша та її характеристики.

Миша – це маніпулятор, який полегшує роботу в графічних ОС і є допоміжним засобом вводу інформації.

Миша має такі інтерфейси:

  • через послідовний порт (також ЮСБ)

  • через порт миші ПС/2

  • через інтерфейс шиной плати.

Поділяються за принципом обробки інформації : механічні та оптичні, за принципом передачі: провідні та без провідні.

  1. Притер. Його види та характеристики.

Принтер – це друкувальний пристрій, який виводить інформацію з комп’ютера у вигляді друкованих копій тексту або зображення.

Основна характеристика принтерів – розрешеніе, яка характеризується кількістю точек на дм паперу ( дпи). Від неї залежить якість друку. Наприклад 300*300 дпи – це значить принтер може надрукувати на квадратному дм паперу 90 тис точок.

В кожному принтері є мікросхема пам’яті, в лазерних та струйних ще є і процесор. Пам'ять служить буфером для зображення, а процесор для обробітки їх.

Види за принципом роботи:

  • струйні

  • матричні

  • лазерні

  • світлодіоджні

  • (термічні) – краска до газоподібного стану.

Матричні принтера – використовують комбінацію маленьких голок, що б’ють по фарбувальній стрічці, завдяки цьому на папері залишається відбиток. Кожн символ формується набором 8, 18, або 24 голки, сформовані у вигляді вертикального стовпчика.

Лазерні принтера – Спочатку створюється образ сторінки, яка проектується лазером ( лазерним променем) на барабан зі світлочутливим покриттям, що змінює електричні властивості в залежності від освітленості. Після цього барабан, що перебуває під електричною напругою, наносіть барабанів порошок – тонер, частинки якого налипають на засвідчені ділянки поверхні барабану. За допомогою спеціального гарячого валика принтер протягує папір під барабаном, тонер переноситься на папір і вплавляється в нього, залишаючи високоякісне зображення.

світлодіодні – принцип той самий що і у лазерів але замість лазера, набір світло діодів.

Струйні принтера – генерують символ у вигляді послідовності чорнильних мікро крапок, друкувальна головка принтера має сопла, через які на сторінку виприскується швидковисихаючі чорнила. Колір створюється за допомогою 3 основних кольорів – синього, пурпурового, жовтого, чорного.

Термічні ( сублімаційних) притера – краска нагрівається до 400 градусив за С. при цьому краска пере ганяється в пару і наноситься на спеціальний папір.