Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостийна робота студентив_TI(Крамар).doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Зміна діапазону комірок, які використовуються для створення діаграми

1. Виберіть змінювану діаграму.

2. Виберіть команду Входные данныев менюДиаграмма, а потім виберіть вкладкуДиапазон данных.

3. Переконайтеся, що виділене цілком все посилання в поле Диапазон данных.

4. На робочому листі виберіть комірки, які містять дані, що повинні з’явитися в діаграмі.

Щоб назва стовпця або рядка для нових даних з’явилася в діаграмі, в обирані комірки потрібно включити ті, котрі містять цю назву.

3. Створення графіків. Створення зображень осередків, діаграм і інших об’єктів

Мається можливість створення зображень даних листа Excel, діаграми або інших об’єктів для того, щоб згодом використовувати ці зображення як ілюстрації на листі або в документі іншого додатка. Можна змінювати розміри цих зображень, а також переміщати і змінювати самі зображення, подібно будь-якому іншому мальованому об’єкту.

Щоб зображення комірок листа змінювалося разом із даними джерела, можна встановити зв’язок зображення з листом джерела даних. В цьому випадку, наприклад, при зміні нумерації вихідних комірок, які використовувалися при копіюванні, автоматично буде змінене і зв’язане з ними зображення.

Встановити зв’язок із зображенням діаграми не можна. Для автоматичної зміни діаграми при зміні вихідних даних варто виконати копіювання діаграми і вставку об’єкта діаграми в кінцевий файл.

Зображення може копіюватися як у форматі малюнка, так і у форматі растрового малюнка. Для формату малюнка потрібно менше оперативної і дискової пам’яті, що збільшує швидкість виводу зображення в Mіcrosoft Excel. Формат малюнка має гарну якість зображення при будь-якій роздільній здатності й може використовуватися для високоякісного друку або відображенні на екрані, наприклад, у діаграмах для презентацій.

Створення зображення комірок із прив’язкою до вихідних даних

У зображення включаються тільки видимі дані комірок. При необхідності змініть розмір стовпців Mіcrosoft Excel, щоб всі дані, які повинні бути присутніми на зображенні, стали видимими. Якщо лінії сітки видно, вони також попадають на зображення. Щоб сховати лінії сітки, виберіть пункт Параметры меню Сервис, перейдіть на вкладку Вид і зніміть прапорець Линии сетки.

1. Виділіть комірки листа, які повинні бути на зображенні.

2. Натисніть кнопку Копировать.

3. Клацніть лист або документ, у який буде вставлятися зображення.

4. Для копіювання на інший лист виберіть команду Вставить связь с рисунком меню Правка, одночасно утримуючи клавішу Shіft. При цьому буде встановлений зв’язок зображення за допомогою формули, яка посилається на комірки, що копіюються.

Щоб скопіювати зображення в документ, створений за допомогою іншого додатка Offіce, скористайтеся командою Специальная вставка меню Испрвления. Виберіть Рисунок у списку Как, параметр связать і натисніть кнопку OK.

Для зміни зображення може використовуватися панель інструментів Настройка изображения.