Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВСТУП3.doc
Скачиваний:
245
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.79 Mб
Скачать

Технічна характеристика машин для формування котлет

Показники

МФК-2240

АК2М-40

Продуктивність, шт/год

2240

400

Ємність бункера для фаршу, кг

10

20

Маса виробу, г

45…95

450…100

Частота обертання формувального стола, с-1

23

Потужність

0,4

0,4

Габарити, мм:

довжина

610

682

ширина

390

580

висота

630

660

Маса, кг

72

90

Під час обертання стола штовхачі своїми наконечниками ков­зають по копіру, а поршні піднімаються або опускаються в отворах відповідно до профілю копіра.

Розвантажувальний пристрій складається зі скидача і приймального лотка, встановленого на рівні формувального стола. Планка скидача повертається на 120, вдаряє по відформованій котлеті і знову повертається у вихідне положення. Під скидачем знаходиться приймальний лоток.

Машина для формування котлет забезпечена механізмом регулювання маси виробу, що формується. Регулювання здійснюється шляхом зміни положення поршня в отворі формувального стола. Для цього передбачені регулювальний гвинт, планка і шайба, що служать упором під час руху поршня вниз. Нижнє положення поршня залежить від встановлення планки, яка може змінювати своє поло­ження під час обертання регулювального гвинта.

Після вмикання електродвигуна машини формувальний стіл, поршні і лопатевий гвинт починають обертатися. Формувальний стіл по черзі підводить отвори з поршнями під бункер з сухарями, бункер з котлетною масою і до скидача. Водночас опорні гвинти хвостовиків поршнів рухаються по копіру, який розташований так, що ділянка з проміжною висотою знаходиться під бункером з сухарями, ділянка з мінімальною висотою – під бункером з котлетною масою, а ділянка з максимальною висотою – біля скидача.

Поршні по черзі опускаються спочатку під бункером із сухарями, заповнюючи ними простір над поршнем, потім під бункером з котлетною масою, заповнюючи нею вільний простір над поршнем. Глибина опускання поршня залежить від положення регулювального гвинта і планки, даючи змогу змінювати масу виробів у межах 4595 г.

При подальшому обертанні стола хвостовики і поршні, руха­ючись по ділянці підйому копіра, піднімають поршні і виштовхують виріб на поверхню стола, під скидач, а ним – на приймальний лоток. Скидач одночасно звільняє формувальний стіл від крихт. Оператор знімає виріб з приймального лотка і кладе його непанірованою стороною на посипаний сухарями лист.

Робота машин АФК-1, АК2М-40, В2-ФКЕ аналогічна роботі машини МФК-2240 і відрізняється переважно кількістю гнізд у форму­вальному диску (у МФК-2240 – їх три, у АФК-1  більше; у машинах можуть бути і великі, і малі гнізда: переміщуючи копір, можна форму­вати котлети або тефтелі). Машини оснащені скидальним пристроєм.

На підприємствах харчування для виготовлення пельменів і ва­реників з різними начинками (м’ясом, кисломолочним сиром, картоплею, капустою, фруктово-ягідними фаршами тощо) використо­вуються машини, технічні характеристики яких наведені у табл. 1.19.

Будову машини для виготовлення пельменів розглянемо на прикладі СУБ-3М (рис. 1.49).

Машина складається з двох основних частин – завантажувальної секції і транспортера зі штампувальним барабаном.

Таблиця 1.19

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]