Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВСТУП3.doc
Скачиваний:
245
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.79 Mб
Скачать

1Корпус редуктора;2хвостовик;3барабан для просіювання;4бункер;5розсікач;6, 7конічні шестерні;8вал;9сито;10скребок;11вивантажувальний отвір

У комплект машини входять три змінні барабани з різними отворами сита – 1,4; 2,8; 4,0 мм.

Просіювач складається з корпусу, конічного редуктора з хвостовиком, барабана для просіювання і бункера з прикріпленим до нього розсікачем. На робочому валу редуктора встановлено барабан, що складається з каркаса і металевої сітки.

Під час вмикання машини обертання через конічний редуктор передається просіювальному барабану.

Борошно під дією власної маси надходить у просіювальний барабан, що обертається.

У барабані завдяки відцентровій силі та присутності розсікача з ребрами борошно проходить через сито, просіюється і за допомогою скребка сиплеться через вивантажувальний отвір в тару. Домішки залишаються всередині барабана і видаляються вручну.

Машина МПМ-800 використовується для просіювання борошна у кондитерських цехах закладів ресторанного господарства.

У комплект входять два сита з розмірами комірок  1,4 та 1,6 мм.

Машина (рис. 1.8) складається із основи, на якій встановлено привід завантажувального бункера, труби зі шнеком і просіювальної головки.

Привід складається з електродвигуна та двох клинопасових пе­редач, які приводять в обертальний рух шнек із ситом та крильчатку у завантажувальному бункері.

Завантажувальний бункер місткістю 40 л має запобіжну ґратку, що запобігає потраплянню сторонніх предметів у борошно, крильчатку, яка подає борошно до вертикальної труби і підйомного механізму.

Всередині вертикальної труби розташований шнек, по якому борошно надходить у просіювальну головку.

Рис. 1.8. Машина для просіювання муки з циліндричним ситом,

що обертається:

а  загальний вигляд; б  перетин:

1  основа; 2  ручка; 3  робоча камера; 4  розвантажувальний лоток; 5  завантажувальний бункер; 6  електродвигун; 7  шнек; 8  вертикальна труба; 9  вивантажувальний рукав; 10  магнітний уловлювач; 11 гвинт; 12  кришка; 13  сито; 14  запобіжна ґратка; 15  крильчатка; 16  клинопасові передачі

Просіювальний механізм складається із циліндричного корпуса з розвантажувальним лотком, сита з нерухомими лопатями. Зверху просіювальний механізм закривається кришкою, що кріпиться від­кидним закріплюючим гвинтом. Для видалення з борошна феро­магнітних домішок розвантажувальний лоток оснащений магнітним уловлювачем. На розвантажувальний лоток надітий знімний рукав.

Вмикання машини здійснюється автоматично за допомогою вими­кача, на електродвигун через магнітний пускач подається напруга, після чого завантажене в бункер борошно спрямовується крильчаткою на гвинтовий конвеєр, де захоплюється шнеком і транспортується до про­сіювальної головки. Під дією відцентрової сили борошно протискується через отвори сита, що рухається, і за допомогою скребків спрямовується до розвантажувального лотка. Проходячи через магнітний уловлювач, борошно звільняється від металевих домішок і висипається у тару.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]