Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gsgt- ГПСГТ-Погорілець О.м.-12гот.-підр..pdf
Скачиваний:
1549
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
18.7 Mб
Скачать

Розділ 9

9.54, б). При цьому тиск оливи у порожнині А підвищується і по- ршень починає зміщуватись за золотником під тиском оливи, вими- каючи муфту повороту через вилку 7.

За припинення дії на важіль 11 золотник пружиною 9 (див. рис. 9.54, в) повертається у вихідне положення і гідропідсилювач вими- кається з роботи.

9.8. Гідропривід візка дощувальних машин типу «Фрегат»

Дощувальна машин типу «Фрегат» призначена для зрошування полів. Вона багатоопорна, працює, рухаючись по колу, від закритої зрошувальної мережі, завдяки гідроприводу її візків. Особливістю гідроприводу візка є те, що він обємний, магістральний і робочою рідиною є вода, яка використовується для зрошування.

Принцип дії. Вода під тиском із магістрального зрошуваль- ного трубопроводу по підвідному трубопроводу 6 машини (рис. 9.55) крізь фільтр 7, трубопроводу 8 надходить до регулювального кла- пана швидкості 10, а потім по трубопроводу 18 у розподільний клапан 27 і порожнистий шток 3 поршня гідроциліндра. Оскільки шток поршня шарнірно приєднано до рами, а корпус 4 гідорцилінд- ра не закріплено до рами, то останній під тиском води піднімається вгору і переміщує силовий важіль 20, шарнірно зєднаний з корпу- сом гідроциліндра і штангою штовхачів 22 коліс 28. Штовхачі, впи- раючись у ґрунтозачепи коліс, обертають їх. Рух коліс відбувається доти, поки силовий важіль 20 не підніметься до верхнього обмежу- вального штифта на тязі 19, вилка перемикання 25 провернеться і переведе шток розподільного клапана у нижнє положення, припи- нивши цим самим надходження води у гідроциліндр. Під дією зу- силля розтягнутої пружини 21 силовий важіль повертається назад і опускає корпус гідроциліндра у нижнє положення, а одночасно і штангу штовхачів у заднє положення. Штовхачі при цьому входять у зачеплення з наступними ґрунтозачепами коліс. Під час руху кор- пусу гідроциліндра вниз вода виштовхується з нього через зворот- ний клапан 2 і виливається на поле. Корпус гідроциліндра опуска- ється доти, поки силовий важіль не натисне на вилку перемикання 25, яка перемістить шток клапана 27 у верхнє положення. Клапан при цьому відкривається і закривається зливний канал. Далі про- цес повторюється аналогічно.

Швидкість руху машини (норми внесення води) змінюються ре- гулятором, розміщеним на останньому візку.

Прямолінійність підвідного трубопроводу машини забезпечуєть- ся системою синхронізації швидкості руху візків, яка керується кла- паном швидкості 10.

282

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]