Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Севка В.Г. Дем'яненко Г. горк на Т. Ф нанси п....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
1.25 Mб
Скачать

5. Взаємовідносини підприємств з державним бюджетом.

У умовах становлення ринкових відносин держава переходить до економічних методів управління, серед яких найбільш дійовими є податки. Система оподаткування повинна вирішувати певні задачі:

- сприяти діловій активності підприємців;

- сприяти зростанню виробництва і підвищенню зацікавленості працівників в результатах труда;

- спонукати підприємство більш ефективно використати основні виробничі фонди, мінімізувати виробничі запаси, скорочувати невиробничі витрати;

- забезпечувати формування прибутків бюджету в об'ємі, достатньому для фінансування витрат держави і виконання нею своїх функцій.

Позитивний ефект впливу системи оподаткування на підприємства можливий при дотриманні ряду умов:

- податковий тягар, який покладається на підприємство не може бути надмірним, що позбавляє їх джерел фінансування для розширення і технічного переозброєння виробництва;

- кількість податків, які стягуються повинна бути оптимальною, а порядок їх обчислення і стягування - простим і зрозумілим кожному платнику;

- необхідні узгодженість і взаємоув'язка податків без їх дублювання один з одним, а також стабільність ставок і порядку сплати податків на тривалий час;

- система оподаткування повинна бути однаковою для підприємств будь-яких форм власності і господарювання, в той же час гнучкої, і за допомогою податкових пільг створювати переважні умови розвитку для тих підприємств, в діяльності яких зацікавлене суспільство.

Цілісна система податків діє в Україні з 1992 року і регламентується законами України. Однак, створеному податковому механізму властива фіскальна спрямованість і в меншій мірі вдається реалізувати стимулюючу функцію податків. Податками поки не вдалося зупинити спад виробництва і забезпечити розвиток підприємництва.

Податки класифікуються по видах і об'єктах обкладення. Встановлені республіканські і місцеві податки (загальнообов'язкові і що вводяться по розсуду відповідних органів влади). Кількість всіх податків перевищує 40 видів.

Об'єктами обкладення виступають прибуток, майно підприємств, вартість товарів певного вигляду, окремі види діяльності, фінансові операції, додана вартість продукції, робіт, послуг, користування природними ресурсами.

Якщо всі підприємства виступають, як правило, платниками податків до бюджету, то тільки деякі з них отримують з бюджету дотації і асигнування на капітальні вкладення. До них відносяться підприємства вугільної промисловості, агропромислового комплексу. Деякі підприємства фінансуються з республіканського бюджету в рамках цільових державних програм і інвестицій - фінансування підприємств оборонного комплексу, які конвертуються, програми санації і закриття шахт. Частина коштів республіканського бюджету прямує підприємствам через спеціальні фонди - фонд підтримки підприємництва, фонд фінансової підтримки енергетики і електрифікації.

Паралельно з бюджетом функціонує система державних позабюджетних фондів соціального і виробничого розвитку.

Найбільш значна частина акумулюється в фондах соціального призначення. До них відносяться пенсійний фонд, фонд соціального страхування, фонд зайнятості, фонд обов'язкового медичного страхування. Одним з джерел утворення цих фондів є обов'язкові платежі підприємств, що включаються в собівартість продукції.