Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibnik_VTP_Revko.doc
Скачиваний:
224
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
27.04 Mб
Скачать

3. Несправності рульового керування та способи їх ліквідації

До несправностей рульового керування, з якими неможна експлуатувати автомобіль відносяться:

- люфт рульового колеса більше допустимого - заїдання рульового керування

- більший знос деталей рульового керування

- послаблення кріплень та порушення шплінтування.

Експлуатація автомобіля з однією з названих несправностей категорично заборонена.

Навіть незначне утруднення в керуванні автомобіля може бути причиною виникнення аварії. При наявності несправності в рульовому керуванні водій швидше втомлюється, з'являється відчуття невпевненості, а в умовах напруженого руху та високих швидкостей ці несправності не дозволять своєчасно прийняти необхідні засоби застереження аварійної ситуації.

Величину люфту (вільного ходу) вимірюють за допомогою люфтометру, коли передні колеса встановлені у положення, що відповідає рухові автомобіля по прямій.

Стрілки люфтометра встановлюють на спиці рульового колеса чи на його обводі за допомогою пружинного зажиму, а на кожусі рульової колонки нижче рульового колеса закріплюють шкалу люфтометра. Після того як рульове колесо повернуте до положення початку повороту передніх коліс, нульову позначку шкали встановлюють проти стрілки. Потім повертаючи рульове колесо, в зворотньому напрямку до початку повороту передніх коліс, за поділкою на шкалі, навпроти якої опинилась стрілка люфтометра визначають люфт рульового колеса.

Вільний хід рульового колеса не повинен бути більшим ніж, у нового автомобіля 15°, а в період експлуатації 25°.

Збільшення люфту рульового колеса може утворитись в результаті збільшення отвору в підшипниках ступиць передніх коліс та зчленуваннях рульових тяг, поломки пружин наконечників рульових тяг, послаблення кріплення картера рульового механізму, рульової сошки та важелів поворотних цапф, несправності карданної передачі приводу рульового механізму, недостатньої кількості мастила в бачку насосу гідропідсилювача, наявності у системі гідропідсилювача повітря, підтікання мастила та його забруднення, через недостатнє натягування ременя приводу насосу гідропідсилювача.

Зношені та поломані деталі замінюють, збільшені отвори в підшипниках, шарнірних з'єднаннях чи рульовому механізмі відрегульовують, послаблення кріплення картера рульового механізму, рульової сошки важелів поворотних цапф підтягують. Після підтягування кріплень необхідно обновити шплінтовку.

При збиранні (регулюванні) шарового шарніру поздовжньої рульової тяги регулювальну пробку затягують до упору, а опускають до першого можливого положення для шплінтування, але не менше ніж на 1/4 обороту.

Шарніри поперекової рульової тяги не потребують регулювання, так як головки шарнірів виконані з верхнім та нижнім вкладишами та пружиною, що притискає вкладиш.

Момент затягування гайок шарових пальців поздовжньої та поперекової тяг складає 23-27 кгс/м.

Момент затягування гайки сошки рульового механізму повинен бути 25-30 кгс/м, контргайки регулювльного гвинта 4-4,5 кгс/м, гайок клинів карданного валу 1,4-1,7 кгс/м.

Рівень мастила в бачку гідропідсилювача повинен бути трохи вище сітки заливного фільтра (повного покриття сітки непотрібно).

Натягування ременя приводу насосу гідропідсилювача здійснюється переміщенням насосу гідропідсилювача рульового керування.

При нормальному натягуванні прогинання ременя, під дією зусилля 4 кгс. повинне бути 8-14 мм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]