Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекц АУДИТ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

Тема 9. Підсумковий контроль Лекція 13

План:

13.1. Контроль якості аудиторських послуг

13.2. Події після дати балансу

13.3. Оцінка результатів аудиту

Час: 2 год.

Література: 1,4,5,6,9, 11, 12, 19.

13.1. Контроль якості аудиторських послуг.

Процедури забезпечення якості.

Оцінювання клієнта за допомогою спеціальної анкети Оцінювання незалежності аудиторів перед кожним виконанням завдання

Розділ прав, обов'язків та відповідальності за допомогою посадових інструкцій, планування завдання Консультації з компетентними посадовими особами під час виконання завдання

Підбір кадрів. Система підвищення кваліфікації кадрів Систематичні перевірки партнером, відповідальним за контроль якості

Контроль та оцінювання виконання обов'язків Стимулювання участі у професійних організаціях Розробка і впровадження системи контролю якості аудиторських послуг Моніторинг процедур контролю якості

Документальне оформлення

Окремий документ Посібник з контролю якості Внутрішній стандарт Окреме положення фірми

Керівник аудиторської фірми несе відповідальність за систему контролю якості в межах своїх повноважень. Одночасно, залежно від розміру та операційних характеристик фірми, керівник фірми може:

  • доручити організацію та здійснення контролю якості одному з аудиторів як доповнення до його посадових повноважень;

  • визначити особу, відповідальну за систему якості фірми;

  • створити підрозділ контролю якості;

  • прийняти виконання повноважень контролю якості повністю на себе.

Аудиторська фірма та її персонал, а при потребі - інші особи, що виконують аудиторські завдання, підпадають, поряд з відповідними етичними вимогами, під вимоги незалежності (включно з експертами, яких наймає фірма).

Щонайменше раз на півроку фірма повинна отримати письмове підтвердження дотримання своєї політики і процедур стосовно незалежності від усього персоналу.

Ухвалення рішення відносно початку або продовження роботи із клієнтом, або ж виконання певного завдання для даного клієнта повинні давати достатню впевненість, що аудиторська фірма приймає тільки ті завдання, які вона може виконати, а також відповідно оцінює ризики, пов'язані з наданням професійних послуг.

Аудиторській фірмі треба оцінювати потенційних клієнтів і постійно переглядати оцінку наявних клієнтів. Вирішуючи питання про прийняття чи збереження клієнта, треба враховувати незалежність фірми і можливість незалежного обслуговування клієнта, а також порядність управлінського персоналу клієнта.

Для досягнення якісного виконання аудиторського завдання керівництву фірми необхідно мати впевненість, що весь персонал фірми, який входить до призначеної групи із завдання, має необхідні навички, що дають йому змогу працювати з достатньою компетентністю; робота розподілена між персоналом на підставі рівня технічної підготовки й досвідченості, необхідних у конкретному випадку. Елемент системи контролю якості "людські ресурси" повинен також охоплювати такі питання:

  • наймання (прийняття на роботу);

оцінювання роботи персоналу;

  • кваліфікація;

  • компетентність;

  • можливість кар'єрного зростання;

  • посадові підвищення;

  • винагороди;

  • оцінювання потреб персоналу.

Весь персонал аудиторської фірми ознайомлюється з політикою та процедурами контролю якості, щоб мати обґрунтовану впевненість у тому, що політика і процедури є зрозумілими й застосовуються на практиці.

Аудитор і асистенти, які мають обов'язки з нагляду, повинні оцінювати професійну компетентність асистентів, що виконують завдання, визначаючи потрібний обсяг керівництва, нагляду і перевірки для кожного з асистентів.

Будь-яке делегування роботи асистентам треба проводити так, щоб забезпечувалась обґрунтована впевненість, що цю роботу буде виконано з належною ретельністю й особами, які мають потрібний у цих умовах рівень професійної компетентності.

Асистенти, яким делегована робота, потребують належного керівництва. Це керівництво передбачає інформування асистентів про їхні обов'язки й цілі процедур, які вони мають виконати. Сюди входить також інформування їх про такі речі, як характер бізнесу суб'єкта господарювання та можливі облікові та аудиторські проблеми, що можуть вплинути на характер, час і обсяг аудиторських процедур, в яких вони задіяні.

Нагляд тісно пов'язаний з керівництвом і з перевіркою. Він може містити елемент як того, так і іншого. Під час аудиторської перевірки персонал, що має обов'язки з нагляду, виконує такі функції:

1. Стежить за ходом аудиторської перевірки, щоб визначити:

  • чи мають асистенти навички і компетентність, необхідні для виконання поставлених перед ними завдань;

  • чи розуміють асистенти вказівки до аудиторської перевірки;

  • чи виконується робота відповідно до загального плану і програми аудиту.

2. Отримує інформацію та розв'язує важливі питання обліку й аудиту, що виникають під час аудиторської перевірки, оцінюючих важливість і змінюючи, за потреби, загальний план і програму аудиту;

3. Розв'язує всі суперечності у професійних судженнях між членами персоналу й обирає належний рівень консультування. Робота, яку виконує кожен асистент, потребує перевірки персоналом, який є принаймні настільки компетентним, щоб з'ясувати чи:

  1. виконувалася робота відповідно до професійних стандартів та законодавчих і регуляторних вимог;

  1. виносилися на додатковий огляд важливі питання;

  1. проводилися відповідні консультації та чи документувалися й застосовувалися отримані в результаті висновки;

  2. є необхідність у перегляді природи, часу та обсягу робіт, що виконуються;

  3. отримані достатні та відповідні для складання висновку докази;

  4. відповідно задокументована виконана робота;

7) було досягнуто цілей процедур виконання завдання. Процес аудиту може містити (зокрема, у випадку великих комплексних аудиторських перевірок) прохання до персоналу, що не бере участі в аудиторській перевірці, виконати певні додаткові процедури перед наданням аудиторського висновку клієнту.

Ст. 20 "Спеціальні вимоги" Закону України "Про аудиторську діяльність" присвячена регламентації випадків, у яких забороняється проведення аудиту, з огляду на максимальне забезпечення якості аудиту та дотримання його незалежності від замовника. Положеннями Закону визначаються обставини, за яких проведення аудиту заборонено:

  1. якщо розмір надання винагороди за надання аудиторських послуг не враховує необхідного для якісного виконання таких послуг часу, належних навичок, знань, професійної кваліфікації та ступінь відповідальності аудитора;

  2. аудитором в інших випадках, за яких не забезпечуються вимоги щодо його незалежності.

Членам адміністративних, керівних та контролюючих органів аудиторських фірм, які не є аудиторами, а також засновникам, власникам, учасникам аудиторських фірм забороняється втручатися в практичне виконання аудиту в спосіб, що порушує незалежність аудиторів, які здійснюють аудит. Це дає змогу мінімізувати тиск на аудитора і вплив на формування його думки щодо перевіреної звітності.

Аудиторові слід застосовувати ті процедури контролю якості, які є доречними для конкретної аудиторської перевірки, в контексті політики та процедур фірми.