Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsia по ПО.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
859.65 Кб
Скачать

Основні елементи Word 2007

Для приклада розглянемо текстові редактори Word фірми Microsoft, тому що вони містять практично всі сучасні технології не тільки для створення окремих ділових документів, але й для розробки на підприємствах автоматизованих систем інформаційного забезпечення.

Текстові редактори Word можуть використатися з високою ефективністю в наступних напрямках:

  • розробка звітів, технічних інструкцій і текстових документів конструкторської документації;

  • розробка типових форм у діловодстві;

  • складання табличних документів;

  • реклама й маркетинг;

  • створення автоматизованих систем інформаційного забезпечення.

У даній книзі ми будемо розглядати основи роботи з текстовим редактором Microsoft Office Word 2007, що є потужним і зручним інструментом для створення професійно оформлених документів і входить до складу пакета прикладних програм Microsoft Office 2007.

Кожна вкладка складається з декількох груп взаємозалежних елементів керування (Шрифт, Абзац, Стилі, Ілюстрації, Колонтитули й т.д.).

Крім стандартних вкладок, що відображаються при запуску Word, є вкладки, що відображаються на стрічці залежно від виконуваного завдання. Їх називають «контекстні інструменти» й «вкладки додатків».

При роботі з таблицею, графічним об'єктом, зображенням на стрічці відображаються контекстні інструменти, які й дозволяють працювати з виділеним на сторінці елементом (таблиця й т.д.). Вкладки додатків заміняють стандартний набір вкладок при переході в певні подання або режими створення вмісту.

Панель швидкого доступу

Кнопки виклику діалогових вікон

Кнопки виклику діалогових вікон - це маленькі значки, які можуть відображатися в деяких групах. По натисканню такої кнопки відкривається відповідне діалогове вікно або область завдань, що містить додаткові параметри, пов'язані з даною групою.

Лінійки

У робочій області екрана Word угорі розташовується горизонтальна лінійка, ліворуч - вертикальна лінійка. За допомогою лінійок можна змінювати поля сторінок, абзацні відступи й мітки табуляції.

Білі частини лінійок відповідають смузі набору тексту, сірі частини - неробочим областям сторінки: полям, проміжкам між колонками тексту або осередками таблиці.

Смуги прокручування

Смуги прокручування відображаються або вбираються з екрана за допомогою перемикачів Показувати горизонтальну смугу прокручування й Показувати вертикальну смугу прокручування, розташованих у меню Додатково діалогового вікна Кнопка Office — Параметри Word.

Рядок стану

Рядок стану містить інформацію про поточний стан програми й режими роботи з документом. Відображення рядка стану на екрані регулюється за допомогою перемикача Показувати рядок стану в меню Додатково діалогового вікна Кнопка Office — Параметри Word.

Рядок заголовка

Рядок заголовка перебуває у верхній частині вікна Microsoft Word. У даному рядку показана назва програми, на ній відображається назва поточного файлу (у нашому випадку «Документі»). На рядку заголовка також розташовані три кнопки керування вікном:

Згорнути — звертає вікно програми на Панель завдань. Цю кнопку можна використати, коли потрібно перейти до іншого додатка.

Відновити/Розгорнути — якщо вікно програми розгорнуте у весь екран, то за допомогою цієї кнопки можна відновити його вихідний розмір, якщо вікно згорнуте до вихідного розміру, те її натисканням можна розгорнути його у весь екран.

Закрити — дана кнопка служить для закриття програми й завершення її роботи.

Режими перегляду документів. В Word 2007 передбачено кілька режимів перегляду документів: Розмітка сторінки, Режим читання, Веб-документ, Структура й Чернетка. Вибір того або іншого режиму залежить від етапу роботи над документом, від тих дій, які має бути виконати.

Перемикання між режимами перегляду документа можна виконати за допомогою відповідних команд вкладки Вид або за допомогою кнопок, розташованих у правій частині горизонтальної смуги прокручування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]