Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsia по ПО.doc
Скачиваний:
156
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
859.65 Кб
Скачать

Створення мультимедийных презентацій Microsoft PowerPoint як засіб створення презентацій

На сьогоднішній день PowerPoint є найбільш популярним офісним додатком для створення барвистих презентацій, що складаються з певної послідовності слайдів. Ще кілька років назад презентації являли собою доклады з ілюстраціями, виконаними на папері або плівках, що демонструються за допомогою спеціальних проекторів. При цьому створення яскравих і переконливих ілюстрацій було досить трудомістким заняттям.

За допомогою програми PowerPoint створення презентацій стало простою й захоплюючою справою. Для проведення презентації в невеликій аудиторії до10 чоловік досить мати комп'ютер зі звичайним монітором. При більшій кількості глядачів у цей час використають проектор, що дозволяє відображати наявну на моніторі інформацію на великий настінний екран. Презентації можуть також проводитися для користувачів локальної мережі або Інтернету.

Основними можливостями PowerPoint по створенню презентацій є наступні:

• керування процесом проведення презентації, тобто відображенням слайдів, які в ній є;

  • керування переходами між слайдами, тобто визначення порядку відображення слайдів презентації під час її показу;

  • установка параметрів зовнішнього вигляду, відображення й появи слайдів;

  • робота з текстом, таблицями, графікою, анімацією, звуком, відео, а також об'єктами Word, Excel й Інтернету.

Будь-яка презентація має певний набір характеристик1:

  • кількість слайдів й їхні параметри;

  • зміст слайдів, що, крім користувача, може також створюватися за допомогою наявних майстрів автосодержания;

  • параметри робочої області, орієнтація аркуша й т.д. При цьому кожен слайд презентації має власні властивості, які впливають на його відображення під час показу презентації. До них ставляться:

  • розмір слайда;

  • шаблон оформлення, тобто параметри колірної схеми, тла, шрифтів і т.д.;

  • розмітка слайда, що включає великий набір стандартних прикладів розміщення інформації на слайді: розташування заголовка, малюнків, таблиць, написів і т.д.;

• ефект переходу, що представляє собою певний режим появи й зникнення слайда — по натисканню кнопки миші або автоматично через заданий час, з анімаційними або звуковими ефектами й т.п.

Типи презентацій. Лінійні презентації. У них матеріал розташований «один по одному»: початок — продовження — завершення. Цей тип застосовується для презентацій, пов'язаних з поданням нового товару або послуги, для подання в навчальній презентації матеріалу по новій темі, коли важливо послідовно виділити основні аспекти.

Презентации зі сценаріями припускають показ слайдів, постачених анимированными об'єктами, відеоматеріалом і звуковим супроводом, а також спецэффектами.

Інтерактивні презентації, виконувані під управлінням користувача, припускають можливість одержати дані презентації з різним ступенем деталізації й підготовленості споживача до її сприйняття. Інтерактивні презентації побудовані на діалозі між комп'ютером і людиною з наданням останньому можливостей самому знаходити потрібну йому інформацію й шляхи її знаходження.

Всі інтерактивні презентації управляються подіями, тобто натисканням клавіші або підведенням курсору на певний екранний об'єкт. У відповідь на цю подію програма презентації виконує відповідну дію. Такого роду презентації дозволяють адаптувати інформацію для широкої й різноманітної аудиторії.

Безперервні презентації — це своєрідні рекламні ролики. Вони являють собою завершені інформаційні продукти, широко використовувані на різного роду експозиціях.

Етапи й засоби створення презентацій. У процесі створення презентацій можна виділити три етапи1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]