Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інноваційний розвиток підприємства Ден. Маг. 2014.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Рекомендована література

Основна література [1, 2, 3, 4, 8]

Додаткова література [8, 11, 12]

Практичне заняття № 3

Тема 11. Інноваційний потенціал підприємства План вивчення теми

  1. Інноваційний потенціал підприємства: структурна характеристика.

  2. Методичні підходи оцінки інноваційного потенціалу підприємства.

  3. Матриця оцінки інноваційного потенціалу підприємства.

  4. Вибір інноваційної стратегії підприємства у відповідності до рівня розвитку інноваційного потенціалу.

Навчальні цілі:

Засвоєння, закріплення, поглиблення і систематизація знань про інноваційний потенціал підприємства, як базовий чинник інноваційного розвитку підприємства; структуру інноваційного потенціалу підприємства; механізм економічної оцінки інноваційного потенціалу підприємства.

Обладнання, яке потрібне для проведення практичного заняття

Калькулятор, конспект лекцій, навчально-методична література.

Завдання

За даними кейсів 1-2 провести загальний аналіз інноваційного потенціалу ПАТ "ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ" та ПрАТ "АТБ". Зробити поріняльну характеристику.

За результатами аналізу зробити висновок про можливості підприємства здійснювати ті чи інші інновації або про необхідність розвитку тієї чи іншої складової інноваційного потенціалу підприємства.

Кейс 1. Пат "інтерпайп сталь"

ПАТ "ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ" - металургія нового покоління 33. ПАТ "ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ" - перший металургійний завод, побудований з нуля в Україні майже за півстоліття із загальним обсягом інвестицій 700 млн доларів.

ПАТ "ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ"- це найбільший електросталеплавильний комплекс з виробництва круглої сталевої заготовки у Східній Європі. Потужність нового заводу - 1320000. Тонн круглої сталевої заготовки на рік.

Завод об'єднує інноваційні сталеплавильні технології, новий підхід до виробничої культури і сучасні арт-інсталяції Олафура Еліассона, що стали невід'ємною частиною підприємства.

В комбінації - це нова філософія металургії 21 століття - новий виток у розвитку галузі.

ПАТ "ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ" покликана забезпечити трубне і колісне виробництво компанії власної сталевий заготівлею. Завод в форматі «під ключ» побудував провідний світовий виробник металургійного устаткування компанія Danieli. Danieli здійснює проектування, виготовлення, поставку та монтаж основного технологічного і допоміжного обладнання, будівель і комунікацій нового заводу.

Сучасне високотехнологічне обладнання використовується по всьому технологічному ланцюгу ЕСПК: дугова сталеплавильна піч, установка піч-ківш, установка вакуумування сталі і машини безперервного лиття заготовки №1 і №2.

«Зелена металургія» Новий завод можна з упевненістю назвати «зеленої» інвестицією компанії ІНТЕРПАЙП. Повне виведення з експлуатації мартенівського виробництва в 4-му кварталі 2012 р дозволив знизити валові викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в 2.5 рази (в порівнянні з мартенівським способом виробництва).

Новий високотехнологічний завод Інтерпайп сталь оснащений сучасними високоефективними технологіями захисту навколишнього середовища, що дозволяють практично виключити негативний вплив на екологічну ситуацію в регіоні.

Нова культура виробництва. Інтерпайп сталь - це завод, де людські цінності і потреби виходять на перше місце.

Щоб робітники почувалися комфортно, на заводі впроваджена унікальна виробнича культура.

Одні з складових якої:

• сучасне побутове, робочий і адміністративний простір;

• комфортна спецодяг з індивідуальним дизайном для кожної спеціальності;

• власна їдальня заводу.