Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інноваційний розвиток підприємства Ден. Маг. 2014.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Кейс 2. «атб-маркет»

«АТБ-маркет» - підприємство корпорації «АТБ». Історія компанії «АТБ-маркет» почалася в 1993 році 31.

Колектив фірми не тільки розвиває мережу продуктових магазинів, а й експериментує з впровадженням нової системи самообслуговування у форматі дискаунтер.

З березня 2001 року гастрономи «АТБ» послідовно реорганізуються в дискаунтери, для магазинів мережі розробляється єдиний фірмовий стиль. Мережа «АТБ» заявляє про себе як про серйозного гравця на ринку роздрібної торгівлі. До грудня 2003 року в 12 містах України працюють вже 85 магазинів «АТБ». Наприкінці 2006 року мережа магазинів «АТБ» налічує 169 магазинів в 38 містах України. З 2007 по 2011 рік припадає відкриття 367 нових магазинів «АТБ». Протягом останніх 5 років підприємство показує найвищі темпи розвитку. Товарообіг мережі «АТБ» у 2011 р. склав 18055296 тис. грн. (З ПДВ).

Сьогодні мережа дискаунтерів «АТБ» є найбільшою продуктової роздрібною мережею в Україні. Мережа налічує понад 870 магазинів, які розташовані більш ніж в 229 містах 17 областей України. За 20 років роботи дискаунтери АТБ зарекомендували себе як магазини, де можна придбати якісний товар і при цьому заощадити сімейний бюджет.

Ринок Компанія АТБ маркет входить у п'ятірку найбільших рознічніх торговіх мереж Украині, будучи її лідером.

Далеко не кожен магазин, що носить назву «дискаунтер», насправді є таким. Справжній дискаунтер зазвичай входить в мережу відповідних магазинів. Це дозволяє декільком магазинам обмінюватися партіями товарів, перерозподіляючи їх відповідно до потреб покупців. Якщо подивитися на асортимент товарів, які пропонує дискаунтер, то відразу ж можна побачити, що він не дуже широкий. В асортименті такого магазину зазвичай кілька сотень товарів, що відносяться до найбільш затребуваних категоріям продукції. Дискаунтер зазвичай пропонує товари, які по мінімуму потребують фасовці, маркуванні і т. д. Ще одна особливість, якої відрізняється дискаунтер - мала кількість складських приміщень. Ну і, звичайно, дискаунтер пропонує дійсно низькі ціни.

Для того, щоб дискаунтер не розорився, пропонуючи покупцям товари за низькими цінами, він повинен мати можливість значно скорочувати витрати. Тому дискаунтер неможливо уявити собі без налагодженої служби логістики, яка дає можливість оптимізувати переміщення та зберігання товару. Також сучасний дискаунтер зазвичай відрізняється високим ступенем автоматизації.

У 2001 році до сім'ї дискаунтерів приєдналася і мережа «АТБ-маркет». Вся філософія роботи якого спрямована на досягнення головної мети - забезпечувати населення України якісними товарами за доступними цінами. Всі наші дії - від вибору постачальників до місця будівництва нових магазинів і управління ними сприяють настільки значної економії, що вона може суттєво зменшити навантаження на ваш сімейний бюджет.

Крім традицій, в компанії є і своя корпоративна культура. Основні її принципи полягають в наступному:

• Головне - не процес, а результат

• Чітка постановка завдання - запорука її точного виконання

• Постановка задачі може обговорюватися. Поставлена задача повинна виконуватися

• Свої завдання кожен повинен виконувати самостійно

• Якість і своєчасність виконання завдань - основа нашої репутації

• Субординація - це важливо

• Тільки лояльні співробітники можуть бути членами нашої команди

• Від ініціативи кожного залежить розвиток усієї компанії

• Знання та професіоналізм співробітників - основа успіху компанії

• Прагнення до розвитку

• Чесність і справедливість

• Командна робота

• Взаємоповага

Компанія «АТБ-маркет» - це дружний колектив, де головна цінність - це люди. Місія «АТБ-маркет» Забезпечувати населення України якісними продуктами харчування та непродовольчими товарами першої необхідності за мінімальними цінами. Гарантувати якість товару за рахунок використання високоефективних технологій і етичного ведення роздрібного бізнесу.

«АТБ» гарантує високу якість реалізованих продуктів і відсутність прострочених товарів. "Компанія «АТБ-маркет» активно розвивається. Жителі невеликих міст і мегаполісів чекають появи перших "АТБ". Компанія АТБ має власні виробничі потужності для виробництва продуктів харчування та побутової хімії. Власні торговельні марки Компанія «АТБ» піклується про здоров'я своїх покупців.

Реклама в АТБ Компанія «АТБ-маркет» пропонує взаємовигідне співробітництво в сфері просування торгових марок і стимулювання продажів в магазинах «АТБ». «АТБ-маркет» - надійний партнер як з продажу і дистрибуції в 16 регіонах України, так і з просування товарів у власної великої торговельної мережі. Рекламні заходи в нашій мережі дозволяють найбільш повно інформувати цільові аудиторії про переваги вашої продукції. Щодня більше 2 млн. покупців здійснюють покупки в мережі магазинів АТБ.

Просування товарів в «АТБ-маркет» Сьогодні «АТБ-маркет» можемо запропонувати цілий комплекс заходів для ефективного просування товарів в мережі "АТБ". Серед них тільки ті, які дійсно ефективні і працюють на результат. Можливі канали комунікації: розміщення реклами на білбордах (фасади магазинів "АТБ"); айстопери; розміщення реклами над проходом між касами; промо-акції; аудиореклама; плакати а5, в Цінникоутримувачі; розміщення товару на торцевих стелажах; внутрішній плакат а1 (вибіркові магазини); • підлогові наклейки; розміщення товару на палетах; розміщення товару на прикассовой стійці; розміщення холодильного обладнання; розміщення на сайті компанії в розділі «новинка атб» (щотижня).

Компанія «АТБ-Маркет» здійснює оптову та дрібнооптову продаж товарів, присутніх у асортиментом переліку магазинів мережі за попередніми замовленнями. Форма оплати: безготівковий розрахунок.