Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практикум-2012.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
5.4 Mб
Скачать

Надходження товарів

Надходження товарів від постачальника в «1С:Бухгалтерії 8 для України» відображається документом «Надходження товарів і послуг» (меню «Покупка» — «Надходження товарів і послуг») з виглядом операції «Покупка, комісія».

В цей документ вводяться дані з прибуткової накладної, отриманої від постачальника. На закладці «Товари» документа необхідно вказати товари, що поступили, — елементи довідника «Номенклатура». Для зберігання відомостей про товари в довіднику «Номенклатура» доцільно використовувати окрему групу, наприклад, «Товари», або декілька груп.

З форми документа «Надходження товарів і послуг» можна формувати інші документи, які відображатимуть подальше переміщення товарів і інші зв'язані події: «Платіжне доручення вихідне», «Вимога-накладна», «Переміщення товарів», «Повернення товарів постачальникові», «Встановлення цін номенклатури», «ВМД по імпорту» та ін. (кнопка «Дії» командній панелі документа — пункт «На підставі» — назва виду документа).

Послуги з доставки, надані постачальником, і інші витрати, які необхідно включити у вартість товарів, що поступили, оформляються окремо документом «Надходження дод. витрат» (меню «Покупка» — «Надходження дод. витрат»). Документ «Надходження дод. витрат» призначений для обліку тих послуг сторонніх організацій, які роблять вплив на собівартість товарів.

У табличній частині цього документа на закладці «Товари» вказуються товарно-матеріальні цінності, на які необхідно віднести додаткові витрати, а також їх кількість і вартість. У колонці «Дод. витрати (сума)» вказується загальна сума додаткових витрат, що розподіляється на вказані товарно-матеріальні цінності.

Документ «Надходження дод. витрат» зручно вводити на підставі документа «Надходження товарів і послуг» (кнопка «Дії» — «На підставі» — «Надходження дод. витрат»).

Повернення товарів постачальникові

Повернення товарів постачальникові відображається документом «Повернення товарів постачальникові» (меню «Покупка» — «Повернення товарів постачальникові») з видом операції «Покупка, комісія».

Повернення товарів може оформлятися для постачальника або комітента. Вид проведеної операції - повернення купленого товару або товару, прийнятого на комісію, визначається видом договору з контрагентом, вказаним в документі. Якщо вибраний вид договору «З постачальником», то оформляється операція повернення товарів постачальникові. Якщо вибраний вид договору «З комітентом», то оформляється операція повернення товарів комітентові.

Повернення товарів постачальникові можна оформляти по конкретному документу надходження. При введенні документа «Повернення товарів постачальникові» на підставі документа надходження, копіюється склад документа, кількість заповнюється мінімальним значенням товарів з тих, що залишилися на складі і вказані в рядку документа-підстави.

Автоматичне заповнення табличної частини документа можна провести також при натисненні кнопки «Заповнити» в документі.

Інформація про поворотну тару, яку необхідно повернути постачальникові, заповнюється на закладці «Тара».