Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практикум-2012.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
5.4 Mб
Скачать

Початок роботи з «1с: Бухгалтерією 8 для України»

При першому запуску встановленої «1С: Бухгалтерія 8 для України» автоматично виконується початкове заповнення інформаційної бази.

«1С: Бухгалтерія 8 для України» постачається з вже заповненим планом рахунків і іншими налаштуваннями, підготовленими для ведення бухгалтерського і податкового обліку. Проте, ці налаштування можуть бути змінені користувачем у відповідності до потреб обліку.

При першому запуску нової інформаційної бази «1С: Бухгалтерія 8 для України» автоматично запускається «Стартовий помічник» (меню «Довідка» – «Стартовий помічник»), який допоможе заповнити всі основні дані, необхідні для початку роботи в програмі.

Після закінчення роботи «Стартовий помічник» формує звіт зі всіма зробленими налаштуваннями і підказками, як ці налаштування можна змінити пізніше

Крім того більш детально ввести відомості про організацію і налаштувати програму можна вручну.

Заповнення відомостей про організацію

Починаючи роботу із програмою, насамперед варто ввести відомості про організацію, облік господарської діяльності якої Ви будете вести в програмі.

  1. Відкрийте список організацій.

Для цього в меню Підприємство виберіть пункт Організації. У списку вже є одна організація з назвою «Наша організація».

  1. Відкрийте форму для уведення основних відомостей про Вашу організацію.

Для цього клацніть двічі по рядку «Наша організація» (або виберіть меню «Дії» — «Змінити» в командній панелі форми списку).

  1. У вікні, що відкрилося, заповніть основні відомості про організацію.

  1. Введіть юридичну адресу організації.

Для цього в цьому ж вікні перейдіть на закладку Контактна інформація. Відкрийте спеціальне діалогове вікно й заповните в ньому юридичну адреса організації так, як показано на малюнку:

  1. Натисніть кнопку ОК у діалоговому вікні Адреса.

  2. Натисніть кнопку ОК у формі Організації для збереження відомостей про організації й закриття форми.

Заповнення параметрів облікової політики

  1. Для введення параметрів облікової політики організації виберіть у меню Підприємство пункт Облікова політика, а в ньому підпункт Облікова політика організацій. Для додавання нового запису про облікову політику натисніть кнопку    (або натисніть на клавішу Insert або виберіть меню Дії — Додати). У  вікні, що відкрилося, заповніть параметри облікової політики організації.

  1. Натисніть кнопку ОК для збереження відомостей про облікову політику організації й закриття форми Облікова політика організацій.

  2. Деякі інші параметри обліку можна заповнити за допомогою пункту меню Підприємство пункт Настройка параметрів обліку

Перемикання інтерфейсів

Інтерфейсом називається головне меню програми, а також панелі інструментів, призначені для швидкого доступу до об'єктів конфігурації. У типовій конфігурації передбачено п'ять видів інтерфейсів:

  • Бухгалтерський;

  • Адміністративний;

  • Повний;

Для перемикання інтерфейсів використовується меню «Сервіс» — «Перемкнути інтерфейс».

Інтерфейс «Бухгалтерський» призначений для ведення бухгалтерського обліку. Окремі підміню цього інтерфейсу відповідають конкретним розділам обліку і забезпечують доступ до всіх необхідних об'єктів бухгалтерського і податкового обліку.

Інтерфейс «Адміністративний» забезпечує доступ абсолютно до всіх об'єктів конфігурації і застосовується при необхідності ввести (або отримати) дані, недоступні в бухгалтерському інтерфейсі.

Інтерфейс «Повний» об'єднує в собі можливості інтерфейсів «Бухгалтерський» і «Адміністративний». Фактично це копія бухгалтерського інтерфейсу з доданим до нього меню «Операції».