Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практикум-2012.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
5.4 Mб
Скачать

Документ завершення періоду

Велика частина операцій завершення періоду виконується документом «Закриття місяця» (меню «Операції» — «Регламентні операції» — «Закриття місяця»).

Форма документа «Закриття місяця» містить ієрархічний список регламентних операцій, до яких відносяться:

  • нарахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів;

  • переоцінка валютних коштів;

  • розподіл транспортно-заготівельних витрат;

  • списання витрат майбутніх періодів;

  • коригування фактичної собівартості номенклатури;

  • розрахунок і коригування собівартості продукції (послуг);

  • та інші.

За замовчуванням всі операції помічені прапорцями — це означає, що при проведенні документа «1С:Бухгалтерія 8 для України» сформує відповідні проводки в бухгалтерському і податковому обліку. Користувач може відмінити частину регламентних операцій, знявши відповідні прапорці, може відмінити операцію тільки для одного виду обліку, знявши тільки один прапорець.

Для виконання процедури завершення періоду в шапці документа слід вказати період (останню дату місяця) і організацію, відзначити необхідні регламентні операції і натиснути кнопку «ОК» — програма виконає всі необхідні розрахунки і сформує проводки. Послідовність виконання деяких регламентних операцій має принциповий характер. Тому якщо закриття місяця буде проведено за допомогою декількох документів «Закриття місяця», то слід дотримуватися того порядку, в якому розташовані регламентні операції в документі.

Довідки-розрахунки по завершальних операціях місяця

До складу «1С:Бухгалтерії 8» входить набір звітів «Довідки-розрахунки (меню «Операції» — «Регламентні операції» — «Довідки-розрахунки») », які призначені для:

  • відображення розрахунків, пов'язаних з проведенням регламентних операцій по закриттю місяця

  • створення облікової документації, що затверджує результати проведення регламентних операцій, запис яких проводиться при проведенні документа «Закриття місяця».

Довідки-розрахунки можуть бути сформовані з документа «Закриття місяця» (кнопка «Друк» у формі документа).

Довідка-розрахунок «Собівартість продукції і послуг»- формується після проведення регламентних операцій «Розрахунок і коригування собівартості продукції (послуг)» і відображає розподіл виробничих витрат на собівартість випущеної продукції і собівартість наданих послуг в місяці формування звіту.

Довідка-розрахунок «Розподіл непрямих витрат» формується після проведення регламентних операцій «Розрахунок і коригування собівартості продукції (послуг)» і відображає розподіл загальновиробничих і загальногосподарських витрат на витрати основного і допоміжного виробництва в місяці формування звіту.

Довідка-розрахунок «Калькуляція собівартості» формується після проведення регламентних операцій «Розрахунок і коригування собівартості продукції (послуг)». Друкарська форма звіту є обліковим документом, що затверджує склад витрат на виробництво випущеної продукції і надання послуг виробничого характеру в місяці формування звіту, а також документом, що затверджує кількісні і грошові характеристики цих витрат.

Довідка-розрахунок «Списання витрат майбутніх періодів» формується після проведення регламентної операції «Списання витрат майбутніх періодів» і відображає списання витрат майбутніх періодів на витрати місяця формування звіту.

Довідка-розрахунок «Переоцінка валютних засобів» формується після проведення регламентної операції «Переоцінка валютних засобів» і відображає переоцінку активів і зобов'язань, виражених в іноземній валюті, в місяці формування звіту.