Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НКВД.docx
Скачиваний:
78
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
707.86 Кб
Скачать

Висновок

Серед сучасних загальнолюдських цінностей безпека займає головне місце. Пильна увага світової громадськості привертає зростання ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, проявів тяжких наслідків, а комплексна проблема управління НС повинна здійснюватися з метою зниження і стабілізації рівнів ризиків та пріоритетною в наукових дослідженнях. Неможливість досягнення нульового ризику в реальному світі сприяє тому, що людство може вижити, тільки забезпечивши прийнятний для соціуму інтегральний рівень безпеки. Дослідження економічних механізмів управління ризиками надзвичайних ситуацій представляє значний теоретичний і практичний інтерес, особливо для України, населення якої проживає в умовах екологічної і соціально-економічної кризи.

З метою захисту безпеки важливо розрахувати ризики надзвичайних ситуацій і визначити, на кого і як вони вплинуть. Найбільшу небезпеку несуть негативні наслідки надзвичайних ситуацій, ризики яких невідомі. Допустимий ризик є одним з найважливіших елементів сучасного підходу до економічної оцінки збитку.

Питання до самоконтролю:

  1. Визначити поняття «оцінка обстановки».

  2. Процес управління ризиками при здійсненні діяльності на ОГД.

  3. Управління ризиками в умовах ринкової економіки.

  4. Ідентифікація ризиків.

  5. Якісна оцінка ризиків.

  6. Кількісна оцінка ризиків.

  7. Планування реагування на ризики.

8. Реалізація прийнятого рішення.

Список використаної літератури: 7, 11, 29, 37, 38, 49, 56, 57, 61.

Змістовий модель7. Спеціальна функція у сфері цивільного захисту.

План

  1. Забезпечення фінансування єдиної державної системи

  2. Ранжування регіонів за рівнем безпеки та потреби в інвестиційних ресурсах

  3. Обсяги витрат резервного фонду з питань НС

ВСТУП

Проблема запобігання природно-техногенним надзвичайним ситуаціям, зменшення їх впливу на населення, природу й економіку має пріоритетне загальнодержавне значення. Актуальним є всебічне вивчення природної та техногенної безпеки життєдіяльності населення України всіма галузями науки, що має на меті розробку оптимальної стратегії, запобігання техногенним і природним катастрофам, зменшення негативного впливу на населення й економіку. Існує необхідність створення державної концепції управління ризиками виникнення надзвичайних ситуацій (НС).

За допомогою індексного методу порівнювались основні показники природно-техногенної безпеки в регіонах країни, проводилось їх ранжування та групування. Методика оцінки ризику аварій базована на елементарній статистиці та дискретному розподілі Пуассона часто використовується і ґрунтовно описана. Узгодження оцінок стану екологічної безпеки регіонів здійснено через графічне відображення їх положення у відповідній системі координат - їх визначає закріплення інтегральних індексів рівня небезпеки території великого міста щодо прояву НС та стану готовності до їх попередження та мінімізації негативних наслідків (відповідно осі х та y). На зазначених осях координат визначенні для досліджуваних крупних міст відповідні значення (при цьому центру відліку відповідає середнє значення індексів для усіх міст за певний період часу).

На основі проаналізованих показників провели ранжування регіонів країни за рівнем природної безпеки та виявили потребу в інвестиційних ресурсах на запобігання та ліквідацію наслідків НС.