Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОС по уголовному (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
105
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

119. Провокація хабара

Провокація хабара- це свідоме створення служб.особою обставин і умов, що зумовлюють пропонування або одержання хабара, щоб потім викрити того, хто дав або взяв хабара.

О сусп..відносини в сфері служб.діял-сті, що заб-ть встановлений порядок діял-сті держ і гром.апарату

Предметом злочину є хабар

OS свідоме штучне створення особою обставин і умов, що зумовлюють пропонування або одержання хабара. Дії можуть бути виражені у формах: 1.провокація одержання хабара;2. провокація давання хабара. Є закінченим злочином з моменту вчинення зазначених дій не залежно від того, чи було дано або одержано хабар. Якщо з тією ж метою служб.особа організувала давання чи одержання хабара, підбурювала до цього того, хто його дав чи одержав, або сприяла їм у цьому, такі дії каліф.як співучасть у хабарництві та додатково кваліфік. За ст..27 + ст..369 (368КК)

S спеціальний- службова особа

SS прямий умисел+ спец.мета викриття особи, яка дала або одержала хабар.

Кваліфік.ознаки: вчинення діяння служб.особою правоохоронних органів

120. Контрабанда

O суспільні відносини , що заб-є митну політику та її реалізації.

Одод. Життя і здоровя, гром.безпека

Предмет : товари загального вжитку; товари у всяких розмірах; історичні і культурні цінності; отруйні та вибухові речовини; зброя та боєприпаси (крім гладкоствольної); стратегічно важливі сировинні товари

OS формальний склад. СНД- перміщення товарів чи ін..обєктів поза митним кордоном, або з прихованням від митного контролю

S загальний, 16р.

SS прямий умисел

Кваліф.ознаки: за попередньою змовою групою осіб; вчинення особою, раніше судимою за контрабанду

121. Порушення порядку зайняття гд та діяльністю з надання фін.Послуг

O сусп..відносини в економ.сфері

Одод. Сусп..відносини, що заб-ть отримання доходів від підприємської дія-ті

Предмет дохід у великих розмірах(1000 і більше н.м.д.г), отриманий від незаконної ГД

OS 3 форми вчинення злочину: 1. без реєстрації, яка потребує ліцензування; 2.зайняття ГД з порушенням умов ліцензування; 3. уникнення від отримання ліцензій. Злочин закінчений, з моменту отримання коштів у великих розмірах

S загальний, 16р.

SS умисна форма вини+ мета одержання прибутку

122. Ухилення від сплати податків, зборів(обов’язкових платежів)

O сусп..відносини, що заб-ть надходження коштів до їх цільових фондів

Предмет: кошти, що мали поступити до бюджетів держ.цільових фондів(збори, податки, обов’язкові платежі).

OS злочин з матер.складом. СНД пасивна форма поведінки-ухилення від сплати. СНН неотримання бюджетними або цільовими фондами коштів у значних розмірах

S спец.- служб.особа, підприємець, будь-яка ін..фіз.осудна особа, яка повинна сплачувати податки, платежі, ЗБОРИ

SS УМИСНА ФОРМА ВИНИ

Кваліфік.ознаки: попередня змова групою осіб; шкода у великих розмірах(3000); шкода у особливо великих розмірах(5000 н.м.д.г.)

Ч.4 ст.212КК норма про звільнення: якщо особа вчинила злочин ч.1 чи ч.2 ст.212, вона звільняється від КВ, якщо до моменту її відп-ті вона сплатила кошти і відшкодувала збитки у вигляді пені, штрафів, санкцій.

123. Обман покупців або замовників(225)- це умисне обмірювання, обважування, обраховування чи ін.обман покупців або покупців під час реалізації товарів або надання послуг, якщо ці дії вчиненні у значних розмірах.

О: відносини у сфері заб-ня прав і законних інтересів споживачів товарів та послуг. Одод: відносини власності покупців та замовників товарів та послуг. Предмет: товари, послуги. ОS: 1. СНД: полягає в обмані покупців та замовників. Способи обману: обмірювання(введення в оману відносно дійсного розміру товару з метою товару меншого розміру ніж передбачено), обважування(ведення покупця або замовника в оману відносно дійсної ваги товару з метою одержання додаткових коштів за неіснуючу вагу товару), обраховування(це неправильний підрахунок вартості реалізованого товару, наданих послуг, в наслідок чого одержання більшої грошової суми)чи ін.обман покупців або замовників. .2.СНН полягають в заподіянні значного збитку- це в сумі,що перевищують 3нмдг. Зл.закінчений з моменту заподіяння збитку . склад матеріальний. 3.ПЗ. S: спец.,16років, ос.яка володіє правами й повноваженнями щодо реалізації товарів і надання послуг. SS: прямий умисел.Квал.ознаки: раніше судимою ос.за обман.