Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОС по уголовному (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
105
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

133. Погроза або насильство щодо прац.Правоох.Органу(345)

- це вираження будь-яким способом сприйнятим потерпілим,як реальне,бажання позбавити його життя, заподіяти біль або ТУ, знищити або пошкодити майно, прац.правоохоронного органу та його родичів у зв’язку з вик-ням цим прац.службовим обов’язком а також реалізація погроз, відносно зазначених ос. О: авторитет органіів держ.влади норм.функціонування право охорон.органів. Одод.здоровя прац.правоохорон.органу, його близьких родичів, їх воля, честь, гідність, відносини власності. Потерпілі: прац.правоох.органу, його родичі. Предмет: майно прац.правоох.орг.ОS: СНД: у вигляді висловлення погрози про заподіяння смерті, застосування насильства, пошкодження або знищення майна. Вик-ня обов’язків – це здійснення прац.своїх служб.обовязків що закріплені в нормат.актах, і які регламентують вик-ня цих обов’язків. Погроза вбивства - виражене будь яким способом і сприйняте потерпілим, як реальне,бажання позбавити його життя. S: загальний 16р. по каліф.ознакам 14.SS: прямий умисел. Кваліф.ознаки: ч.2 – заподіяння ЛТУ та СТУ. Ч.3 –ТТУ.ч.4 – організована група.

134. Підроблення док-тів, печаток, штампів, бланків їх збут, вик-ня підроблених док-тів(ст.358)

- це умисні дії, спрямовані на зміну форми та змісту офіційних док-тів які видаються або засвідчуються служб.ос. під-в,установ, орг.-цій, приватними нотаріусами, або ін..ос.які мають правої видавати та засвідчувати з метою вик-ня їх як підроблювачем так і ін..ос.

О:встановлений порядок виготовлення, вик-ня та обігу офіц..док-тів, печаток, штампів,. Одод: відносини власності, законні права та інтереси фіз. Та юр ос, інтереси держави.

Предмет: підроблене офіційне посвідчення, офіц..док-т, печатки, штампи, бланки

ОS: формальний склад. Закінчений з моменту вчинення однієї із дій. СНД: підролення посвідчення, або ін..док-ту; збут посвідчення; виготовлення підролених печаток, штампів, бланків, їх збут, вик-ня завідомо підробленого док-ту.S:фіз..ос.16р. якщо службова ос. То за ст.366. SS прямий умисел + спец.мета вик-ня або збут підробленних док-тів, печаток, штампів. Квал.ознаки: повторно, попередня змова групою ос.,ч.3.-самостійний склад злочину-вик-ня завідомо підробленого док-ту.

135. Завідомо незаконне затримання, привід, арешт або тримання під вартою(371)

Умисні протиправні дії процес.хар-ру служб.ос.,право охорон.органів, спрямованих на обмеження особистої волі потерпілого. О: відносини у сфері дотримання служб.ос.правоохорон.і суд.органів законності і правопорядку під час відправлення правосуддя. Одод.здоровя потерпілих, ї воля, честь, гідність, права і свободи. ОS: СНД – незаконне затримання, не закон.приводу, не закон.арешту, не закон.тримання під вартою. Обов’язкова ознака те що вони вчиняються незаконно, з порушенням норм чинного КПК . Формальний, закінчений з моменту вчинення дії.S: спец.16р.,служ.особа оргнів дізнання, слідства, прокуратури, слідства SS: прямий умисел. Квал.ознаки: тяжкі наслідки; корисливі мотиви чи ін..особисті інтереси.