Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОС по уголовному (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
105
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

127. Порушення вимог зак-ва про охорону праці.(271)

- це умисне або необережне виконання вимог законодавчих чи ін нормативно-правових актів щодо охорони праці службовою ос.підприємства, установи, організації або гр.-ном - суб’єктом підприємницької д-сті, якщо це порушення заподіяло шкоду здоровю потерпілого, загибель людей або інші тяжкі наслідки. О: відносини у сфері охорони праці. Одод.: життя, здоровя, відносини власності. ОS: 1.СНД у вигляді порушення вимог законодавчих та ін.нормативних актів щодо охорони праці.2 СНН у вигляді заподіяння шкоди потерпілому.ПЗ: необхідний. Склад матеріальний. Порушення вимог зак-ва про охорону праці може полягати у діях які вчиняються всупереч нормат.актів щодо охорони праці та бездіяльності. Шкода здоровю потерпілого – це спричинення потерпілому ЛТУ через порушення вимог про охорону праці.потерпіла ос. – це ос.,яка бере участь у виробничому праці, а також на яку поширюється вимоги нормат.актів, щодо охорни праці.S: спец. 16 р. службова ос. На яку покладено обов’язок заб-ти охорону праці та дотримання правил ТБ. SSскладна форма вини. діяння умисне або необережне, наслідки – необережні.квал.ознаки: загибель людей та тяжки наслідки.

128. Порушення правил безпеки руху та експлуат.ТЗ ос,яка керує ТЗ

- це умисне або необережне недотримання або неналежне дотримання ос.,яка керує ТЗ правид безпеки дор.руху або експлуатації транспорту якщо це спричинило заподіяння потерпілому СТУ, ТТУ, смерть потерпілого. О: відносини у сфері заб-ня дотримання учасниками дор.руху правил безпеки руху або експлуатації транспорту. Одод: життя. Здоровя, відносини власності, гром.спокій. ОS: матеріальний склад.: 1.СНД – у формі порушення правил безпеки дор.руху або експлуатації транспорту(це дія або бездіяльність ос., яка керує ТЗ, пов’язана з недотриманням або неналежним дотриманням нормативних актів що регламентують безпеку дорожнього руху або правил експлуатації ТЗ)2.СНН - заподіяння потерпілому СТУ.3.ПЗ. закінчений з моменту настання СНН - заподіяння СТУ. S: спец.16р., яка керує ТЗ .SS: складна форма вини, відношення до порушення правил безпеки – умисне чи необережне. Відношення до СНН – необережним. Кваліф.ознаки: ч.2: заподіяння ТТУ; заподіяння смерті. Ч.3: загибель кількох осіб.

129. Незаконне заволодіння тз(ст.289)

- це умисне протиправне вилучення ТЗ у власника, або законного представника проти його волі, будь-яким способом та метою. О: відносини у сфері дор.руху та експлуатації транспорту. Одод.: власність, здоровя, життя. предмет: всі види авто, трамваї, самохідні машини, ін.ТЗ. ОS: СНд: у формі незаконного заволод.ТЗ (це вчинен умисно з будь-якою метою протиправне вилучення та способом ТЗ у власника, чи користувача в супереч їх волі)формальний. Закінчений з моменту початку руху та установлення контролю над ним. S: ч.1 – 16; ч.2,3 - 14 р.SS: прямий умисел. Квал.ознаки: ч.2: повторно, за змовою групою ос, насильством чи погрозою його, з проникненням в приміщення; завдання значної матеріал.шкоди(від 100-250 нмдг) ч.3: організована група, вчинене з насильством небезпеч.для життя, у великому розмірі(понад 250). Ч.4 підстави звільнення: 1.зл.вчинений вперше без насильства або його погрозою до потерпілого у процессі не закон.заволо.ТЗ.2.добровільне повернення , заява в правоохор.органи, повна відшкод.збитків.