Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОС по уголовному (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
105
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

130. Хуліганство(296)

-це грубе порушення ГП з мотиві явної небоги до суспільства що супроводжується особливою зухвалісю та винятковим цинізмом. Від ступеня небезпеки: 1.дрібне(адмін..173 КпАП).2.просте(ч.1 ст 296).3. кваліфіковане (ч.2,3. ст.296).4.особливо кваліфіковане(ч.4 ст.296) О: ГП як сукупність відносин, що виникають та існують у сфері спокійних умов життя, роботи, відпочинку. Одод.життя, здоровя., честь і гідність, відносини власності. ОS: СНД- форма хуліганських дій(це грубе порушення ГП щ супроводжуться особливою зухвалістю та цинізмом). Грубе порушення ГП – це дії спрямовані на запод.істотної шкоди потерпілої, право охорон.інтересам суспільства, державі. Особлива зухвалість – запод.тілесних ушкоджень, знущання, пошкодження майна, зривів масових заходів; тимчасового порушення роботи під-в, установ, орг.-цій. Цинізм – це демонстрація, неповага до загальноприйнятих норм моралі та моральності, прояв безсоромності. Знущання над похилим, малолітнім. Формальний.S: загальний 14р.SS: прямий умисел + мотив явна неповага до суспільства. Квал.ознаки: ч.2: група ос. Ч.3.раніше судимою; опір представнику влади. Ч.4: з ВЗ, холодна зброя, та ін. предмети для нанесення ТУ.

131. Втягнення неповнолітніх у злоч.Д-сть (ст.304)

Це умисна протиправна д-сть повнолітніх ос., вчинена за різними мотивами та пов’язана з безпосереднім впливом на неповнолітнього з метою викликати у нього рішучість взяти участь в одному чи декількох зл. або заматися ін.антисоціаьною політикою д-стю. О: відносини у сфері охорони суспільної моралі , фіз..чи морального розвитку неповнолітніх Одод: здоровя, честь, гідність, воля, відносини власності. Потерпілий: неповнолітня ос. ОS: СНД: втягнення неповнолітнього у 1.злоч.д-сть;2.пиятство;3.заняття жебрацтвом.4.зайняття азартними іграми. Закінчений з моменту вчинення дій на втягнення неповнолітнього, не залежить від того чи вчинив він чи ні. Формальний склад. S: спец.18 р. SS: прямий умисел.

132. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання, збут нз, псих.Речовин їх аналогів. (ст.307)

- це умисні діяння , пов’язані з протиправним обігом НЗ, псих.речовин та їх аналогів.О: відносини у сфері заб-ня законного обігу НЗ,псих.речовин та їх аналогів. Предмет: НЗ, сих.речовини,їх аналоги. ОS: СНД:незаконного1.виробництва(це дії пов’язані з незакон. Одержанням наркотиковмісної сировини з рослин, які їх містять, у тому числі - відокремлення макової соломи, опію від рослин опієвмісного маку або ж листя, суцвіть, пилку,смоли – від конопель.); 2.перевезення(умисне перміщення їх будь-яким видом транспорту з однієї території в іншу на території україни з порушенням правил перевезення.); 3.виготовлення(це всі протиправні дії в результаті яких получаються готові продукти для вик-ня їх форми чи на лікарські засоби , що їх містять).4.пересилання(це незаконне переміщення їх у просторі шляхом відправлення пошто, багажем, посильним або ін.способом з одного місця в інше в межах україни). 5.збут( це будь-як іоплатні чи безоплатні форми їх реалізації в супереч чинного зак-ва (продаж,дарування, обмін,борг, позика)). 6.придбання(це купівля, обмін на інші товари або речі, прийняття як плати за вик-ну роботу чи надані послуг, позики,подарунка)7.зберігання(це будь-які умисні дії пов’язані з фактичним незаконним перебуванням НЗ у володінні винного). Склад формальний. Зл.закінчений з моменту вчинення будь-якої дії.S: загальний, 16р.SS: прямий умисел. Мета: збут таких предметів. Квал.ознаки: ч.2.: повторність, попередня змова групою ос., вчинення ос.,яка раніше вчиняла зл.у цій сфері.; із залученням неповнолітнього; у великих розмірах; якщо є особливо небезпечні НЗ або псих.речовини. ч.3: вчинення організованою групою; у особливо великих розмірах; із залученням малолітнього або щодо малолітнього. Ч.4 передбач.звільнення від КВ . Підставою є добровільна здача НЗ,псих.речовин, їх аналогів. Умови: 1.повідомлення про джерело придбання; 2.сприяння розкриттю зл.