Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОС по уголовному (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
105
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

10. Універсальний принцип чинності закону про кримінальну відповідальність у просторі, його ознаки. Екстрадиція особи, яка скоїла злочин.

Універс.принцип чинності закону про КВ полягає в тому, що особа без гр-ва або іноземці , що проживають постійно в Укр., які вчинили злочин за її межами підлягають в Укр.КВ за ККУ, у випадках передбач.міжнарод.договором. За змістом універсального принципу ЗУ про КВ зас-ся за умовами:1.особа, яка вчин.злочин, є іноземцем, або особою без гр-ва що не прожив.постійно в укр.;2.злочин вчин.за межами Укр.;3.злочин.діяння,яке вчин. Особою,передбачена міжн.договором згоду на обов.яких надала ВРУ

11. Реальний принцип чинності закону про кримінальну відповідальність у просторі, його ознаки.

Реальний принцип спрямований на заб-ня захисту прав, свобод та закон.інтересів гр-н укр. Реальний принцип дії крим.закону полягає у наступному - іноземці та особи без гр-ва, що прожив.постійно в укр. Які вчинили злочин за її межами , підлягають в укр.відповідальності , за ККУ, у випадках якщо вони вчинили злочин тяжкі або особливо тяжкі злочини проти прав і свобод гр-н, або інтересів Укр.За кордоном від злочинних посягань.зас-ня крим закону відповідно до реального принципу перебуває за умовами: - злочин вчин.іноземцями або особою без гр-ва, що проживають постійно в укр.;злочин вказ.особами вчин. За межами Укр.;злочин за ступенем тяжкості є тяжким або особливо тяжким;злоч.вчин.відносно гр-н Укр. Обо проти інтересів укр.

12. Поняття злочину, його ознаки. Відмінність злочину від інших правопорушень і від правомірної поведінки.

Злочином визнається передбачене ККУя суспільно небезпечне діяння, вчинене суб’єктом злочину. Ознаки злочину:1.злочин це діяння(дія або бездіяльність) особа підлягає КВ за конкретні дії або бездіяльність. 2. злочином є СНД.3.протиправність – означає можливість визнання того чи іншого діяння злочином тільки у випадку передбаченого його ККУ. Стаття ККУ склад. із диспозиції та санкції. В диспозиції описується злочинне діяння. Санкція передбачає відповідальність. 1.Протиправність передбачає не тільки вказівку на злочинне діяння, але й покарання передбачає.2.караність – це передбвченість кримінального покарвння за вчиненне злочинне діяння.3.злочином вважається тільки винне діяння.Відмінність злочину від ін.правопорушень та від правомірної поведінки. Злочин відрізняється від ін.правопорушень ступінню СНД. Саме ступінь суспільної небезпеки скоєного озволяє відмежувати злочинне діяння від адмін.проступку, цивільно-правового делікту, дисиплінарного правопорушення. У певних випадках ступінь суспільної небезпеки, яка відмежовує злочинне діяння від ін.правопорушень має конкретні одиниці виміру-грошовий, втрата дієздатності. В ін.випадках законодавець визначає ступінь суспільної небезпеки через оціночні ознаки. Злочинне діяння відрізняється від ін.правопорушень ступенем суспільної небезпеки, то правомірна поведінка відрізняється саме відсутністю суспільної небезпеки. На відмінну від правопорушень правомірна поведінка не завжди зазначається у писаних нормах права. Правомірною поведінкою визнається поведінка, яка відповідає нормам права, є соціально корисною та схвалюваною суспільством, а саме такою в якій відсутня суспільна небезпечність.